SDP BiH i HDZ BiH: Jedna duša, a dva srca!

SARAJEVO – Čengić se ovih dana našao u središtu skandala nakon što je otkriveno da je preko stranačkog kolege Nerina Dizdara firma njegovog brata Tarika Čengića dobivala ogromna sredstva iz Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Federaciji BiH.

Kad neko sa strane sluša i gleda što političari u Bosni i Hercegovini javno govore, pišu i poručuju jedni (o) drugima, pomislio bi kako se ti ljudi ne mogu očima gledati, da se ne vole “ni u putu sresti”, da su njihovi odnosi kreću između permanentnog konflikta i latentnog sukoba.

Da to baš i nije tako, da je slika koju stvara politika nesuglasica, optužbi, konflikata samo svjesno producirana predstava za javnost i (vlastite) birače, može se vidjeti kada se ugase kamere i mikrofoni i kada se političari iz “zakrvljenih stranaka” opuste i privatno druže.

Potvrđuje to i fotografija snimljena prije nekoliko dana na kojoj se vidi kako Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH i Mario Mikulić, predsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH, ugodno i relaksirano druže u jednom sarajevskom restoranu. Čengić se ovih dana našao u središtu skandala nakon što je otkriveno da je preko stranačkog kolege Nerina Dizdara firma njegovog brata Tarika Čengića dobivala ogromna sredstva iz Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Federaciji BiH.

Čengić i Mikulić su se potrudili u izboru mjesta na kojem će se sresti da to bude daleko od očiju javnosti, kako njihovi glasači i simpatizeri ne bi ,”nedo Bog” pomislili da oni nešto tajno šuruju, dogovaraju se, ili rade nešto protiv nekog trećega. U Bosni i Hercegovini, iskustvo nas to uči, moguće je sve kada je u pitanju borba za vlast, pa i razne forme koalicija, suradnje sa “ljutim protivnicima”, pa zbog toga ni eventualna vlast “sarajevskih unitarista i antifašista” i hercegovačkih “separtista i antikomunista” ne bi mnogo iznenadila…Sve je prolazno, samo su interesi vječni i nepromjenjivi!

Autor: Slobodna Bosna

Komentari