Amel Tuka večeras trči za reprezentaciju Europe u duelu sa SAD-om

Amel Tuka trčat će večeras za reprezentaciju  Europe u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u bjeloruskom Minsku.

Pod nazivom “Najveće rivalstvo u historiji atletike”, reprezentacije Amerike i Europe odmjeravaju snage u svim atletskim disciplinama. U svakoj disciplini Amerika i Europa će imati po četiri predstavnika.

Amel Tuka je europska uzdanica u utrci za 800 metara.

– Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna “laganija” pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi – kaže Tuka, čija utrka je na rasporedu večeras u 19.28.

Nakon Minska, dodao je, vraća se u Veronu gdje nastavlja s treninzima sa svojim trenerom, prenosi Fena.

– Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti – naglasio je Tuka, koji je čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Europe, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Pezer, koji nastupa u bacanju kugle, već je imao svoj nastup u ponedjeljak, a osvojio je četvrto mjesto s rezultatom 20,99 m.

– Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam bio sudionik jednog ovakvog natjecanja, rezultat je mogao biti i bolji, ali tako je bilo večeras, uz malo sportske sreće moglo je biti i puno bolje. Nastavljam dalje s intenzivnim treninzima jer uskoro me očekuje ono za što se pripremam cijelu ovu godinu, a to je Svjetsko prvenstvo u Dohi – rekao je Pezer.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply