Auspuh, blatobran i nišan odali pljačkaše Intesa Sanpaolo banke u Drvaru

drvar

DRVAR – Raniji vlasnik crnog audija A4, korištenog 3. ožujka u pljački Intesa Sanpaolo banke u Drvaru, po auspuhu, oštećenjima na prednjem blatobranu i ostalim karakterističnim dijelovima prepoznao je to vozilo, a koje je nakon razbojništva pronađeno na Oštrelju, gdje je zapaljeno.

Za to razbojništvo, teško čak 383,94 tisuća  KM, propisana je zatvorska kazna od najmanje pet godina, a osumnjičeni su Kosta Bjelotomić zvani Bato (34), njegov brat Ivan (21) i Nikola Grujić (23), svi iz Drvara, koji su u bjekstvu .

Po izjavi svjedoka (ime poznato “Nezavisnim”), braća Bjelotomić, zajedno s još jednom osobom, 9. siječnja ove godine su Grujićevim pasatom išli u Bihać, gdje je Costa Bjelotomić kupio audi A4, korišten kasnije u pljački.

“Muškarac koji je prodao audi, koji je kasnije zapaljen, je prepoznao auto po auspuhu, letvice na vratima te stražnjim lijevim vratima, kao i oštećenjima na prednjem blatobranu i drugim”, pojašnjava naš izvor.

Pritom, kako doznajemo, Kosta Bjelotomić se, tijekom kupnje, vjerovatno da zamataju svoj trag, muškarcu od kojeg je kupio audi predstavio kao Zuftija iz Sanskog Mosta. Mudrih pokušaja da se sve sakrije bilo je još.

“Svjedok, koji je s braćom Bjelotomić išao po audi, izjavio je da su Kosta i Ivan, pri povratku iz Bihaća, kupljeni audi ostavili na Oštrelju, navodno zbog kvara”, otkriva izvor “Nezavisnih”.

Dakle, pljačka je planirana mjesecima, a realizirana je 3. ožujka.

“Imali su dvije automatske puške marke crvena zastava i jedan pištolj. Pred banku su došli spomenutim crnim audijem A4”, pojašnjava naš izvor.

Dvojica razbojnika, naoružana puškom i pištoljem, upadaju u banku odmah nakon radnica i zaštitara, koji je za sobom zaključao ulazna vrata.

“Napadači su razbili staklo na vratima i otključavaju  ih ključevima koji su bili u bravi s unutarnje strane, i to dok je radnica banke isključila alarme za trezor i ulazna vrata”, pojašnjava sugovornik “Nezavisnih”.

Dok jedan razbojnik s puškom dežura ispred objekta, preostala dvojica su, prijeteći oružjem, radnice prisilili da otključaju trezor, što su one i učinile.

“Potom ih je osumnjičeni koji je imao pištolj prisilio da odu do bankomata, te da unesu šifre i u torbu trpaju novac. Tada je pljačkaš s puškom prisilio jednu od radnica i zaštitara da iz otvorenog trezora trpaju pare u drugu torbu, a potom im naredio da legnu, dok je on iz kase trpao sitniš “, kaže naš izvor.

Zatim mu drugi bandit govori: “Jovane, evo policije, ostavi tu siću.”

“Osumnjičeni, koji je ostao ispred poslovnice, po dolasku policije puca iz automatske puške i teško ranjava policajca Žarka Bošnjaka, koji je bio sakriven iza drveta. Potom trojac bježi na Oštrelj, gdje je pronađen zapaljeni audi s automatskim puškama”, kaže naš sugovornik.

Inače, riječ je o audiju na kojem su bile splitske registarske oznake, ukradene s automobila u Livnu 26. veljače. Jedan svjedok naveo je da je Costa Bjelotomić od njega tražio da nabavi hrvatske registarske pločice ili neke druge strane registarske oznake.

Isti svjedok istražiteljima je ispričao i da mu je Costa početkom godine tražio da mu nabavi tri automatske puške, a ovaj mu je nabavio dvije, od kojih je jedna od njegovog brata. Ta puška pronađena je u zapaljenom vozilu u Oštrelju i svjedok ju je prepoznao po preklopnom nišanu.

U pritvor čim ih uhite
Nedim Begić, sudac za prethodni postupak Županijskog  u Livnu, za sve trojicu osumnjičenih odredio je pritvor.

“Nakon što sam zaprimio prijedlog Županijskog  tužilaštva, sve trojici sam postavio branitelje po službenoj dužnosti i odredio sam im jednomjesečni pritvor, koji se računa od trenutka  uhićenja”, rekao je Begić.

Pretpostavlja se da su osumnjičeni pobjegli u Srbiju, a kada Tužiteljstvo zaprimi rješenje o pritvoru, i ako se branitelji ne budu žalili, Tužiteljstvo bi od suca trebalo zatražiti raspisivanje međunarodne tjeralice.

www.nezavisne.com

Komentari