Bez posla na Arizoni ostalo 1.000 osoba, šteta desetine milijuna KM

U neposrednoj blizini uništenog dijela tržnice nalaze se trgovci koji s nevjericom promatraju svoje uništene štandove i objekte koji se nalaze u ovom kompleksu.

Gotovo 500 štandova uz prateće objekte uništeno je u velikom požaru koji je noćas zahvatio tržnicu Arizona kod Gradačca. Točan iznos štete će pokazati istraga, ali prema neslužbenim procjenama riječ je o desetinama milijuna KM. Tisuću radnika ostalo je bez posla, piše Klix.ba.

Za svega nekoliko minuta trgovci na tržnici Arizona su ostali bz ičega. U istoj situaciji su se našli i prije tri godine kada je vatra progutala ovu tržnicu. Točan uzrok izbijanja vatre pokazat će istraga, ali trgovci i ovaj put izražavaju sumnju o namjernom podmetanju požara. Predsjednik Nove pijace d.o.o. u čijoj nadležnosti je Arizona Ensar Mešanović za Klix.ba je kazao da je dojava o požaru stigla u 3:10 sati.

“Dali smo sve od sebe da zaustavimo vatru, skupa s vatrogasicma i svim ljudima koji ovdje rade. Nažalost, u tome nismo uspjeli. Ovo se događa drugi put, a šteta je na desetine milijuna KM. Nadležni rade svoj posao i sada čekamo prvo izvješće”, rekao je Mešanović za Klix. Kako je istaknuo, na Arizoni svaki dan radi oko tisuću osoba, a procjenjuje se da je izgorjelo gotovo 500 štandova na kojima su trgovci uglavnom prodavali tekstil, obuću i slične proizvode. Egzistenciju na ovoj tržnici ostvarivao je i Nihad Karić iz Tuzle koji se sada nalazi u velikom problemu.

“Požar koji ste danas zatekli predstavlja isti scenarij kao i 2016. godine. U to vrijeme sam bio vlasnik jednog objekta, a sad sam imao tri. Šteta je nastala u cijelosti, ne samo za mene, već i za sve ostale ljude koji su radili u krugu ove tržnice. S krvlju i znojem smo se borili kako bi opstali, ali smo ovdje sada ugroženi”, rekao je Karić. Trgovci s tržnice većinom nisu raspoloženi za razgovor s novinarima, a u neformalnim razgovorima izrazili su sumnju o namjernom podmetanju požara. Točan uzrok izbijanja vatre pokazat će istraga. Na mjestu događaja i dalje se nalazi veliki broj policijskih službenika MUP-a Tuzlanske županije, vatrogasne ekipe i istražitelji koji će obaviti uviđaj.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply