”Biti uz braću Bošnjake i ispuniti Izetbegovićeve oporuke smatram doživotnim dugom

”Biti uz našu braću Bošnjake, koji su u prošlosti mnogo propatili i ispunjenje oporuke rahmetli Alije Izetbegovića smatram doživotnim dugom i obavezom”, istaknuo je turski predsjednik Erdogan.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da će Turska nastaviti graditi bliske odnose s prijateljskim zemljama na Balkanu te je dodao da Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u srcu turskog naroda, javlja agencija Anadolija.

U obraćanju Velikoj narodnoj skupštini Turske, na njezinoj prvoj sjednici nakon kolektivnog odmora, on je najavio da će nastaviti graditi bliske odnose i intenzivirati suradnju s prijateljskom Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Albanijom, Makedonijom, Kosovom, Crnom Gorom i drugim državama.

”Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u srcu našeg naroda – i s povijesnog, i s ljudskog aspekta. Biti uz našu braću Bošnjake, koji su u prošlosti mnogo propatili i ispunjenje oporuke rahmetli Alije Izetbegovića smatram doživotnim dugom i obavezom”, poručio je Erdogan, što su zastupnici u Parlamentu ispratili pljeskom.

www.bljesak.info

Komentari