Borba između Borjane Krišto i Ivana Vukadina oko kandidata za mjesto premijera u HBŽ

Neslužbeno doznajemo da je prije par dana održan sastanak dva HDZ-a oko uspostave vlasti u Hercegbosanskoj županiji, sukladno potpisanom međustranačkom sporazumu Čović – Cvitanović. U pregovorima koji traju, HDZ1990, preko Nediljka Rimca, traži predsjednika Skupštine HBŽ i dva ministarstva, a HDZ BiH im nudi predsjednika Skupštine i jedno ministarstvo.

HDZ BiH ima jednog sigurnog kandidata za Dom naroda Federacije BiH, a sukladno nalogu Dragana Čovića, izdatom na sastanku sa ŽO HDZ BiH HBŽ, kad je naložio da oba Hrvata za Dom naroda iz Hercegbosanske županije moraju biti iz HDZ BiH.

Za očekivati je da će HDZ1990 napraviti ustupak “stožernicima”. Za drugog zastupnika iz reda Hrvata u Dom naroda FBiH imat će kandidata i Hrvatska nezavisna lista (HNL) zajedno sa ostalim zastupnicima iz reda Hrvata u Skupštini HBŽ.

Bit će interesantno tko će dobiti drugog zastupnika iz reda Hrvata za Dom naroda, hoće li prevagnuti trgovina, odnosno kupovina zastupnika kroz radna mjesta u javnim poduzećima, nadzornim i drugim odborima ili će prevagnuti želja za promjenama…

Ivan Jozić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije

Uporedo s tim se odvija borba između Borjane Krišto i Ivana Vukadina, načelnika Općine Tomislavgrad, tko će instalirati svog kandidata na mjesto premijera u HBŽ. Borjana Krišto hoće obiteljskog zeta, dosadašnjeg premijera Ivana Jozića, a Vukadin hoće svog Duvnjaka Stipana Šarca, sadašnjeg ministra financija u tehničkom mandatu.

Bit će zanimljivo vidjeti tko će u ovom dvoboju pobijediti, Borjana ili Vukadin. Za sada Borjana vodi 1:0 (slučaj Ivica Brešić).

Ministar financija Stipan Šarac i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply