BOSANSKO GRAHOVO: Pripremaju se kontejneri za smještaj migranata!

Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini ne jenjava. Aktualna je i u Hercegbosanskoj županiji, posebno u Bosanskom Grahovu, gdje se sve glasnije čuju najave o navodnoj izgradnji migrantskog centra. Iako do danas to nitko nije službeno potvrdio, tamošnje Općinsko vijeće se, ovoj najavi žеstoko protivi.

Daleko od očiju javnosti priprema se smještaj migranata u Bosanskom Grahovu. Barem tako tvrdi Martina Šarić iz Hrvatske nezavisne liste HBŽ.

“Izgrađeno je osamdeset kontejnera i grade se novi. Kontejnere je financirala međunarodna organizacija za izbjeglice IOM”, tvrdi Šarić. Gdje se grade spomenuti kontejneri, kao i sam izvor ove informacije, Martina Šarić nije htjela otkriti.

Jedna od tri lokacije na kojima bi, navodno, trebali biti smješteni migranti je prijeratna pilana. Tu su još bivša zgrada osnovne škole u Crnom Lugu i poslovna zgrada bivšeg trgovačkog poduzeća.

Do takvih neslužbenih informacija su došli i predstavnici grahovske općinske vlasti.

“Imamo informaciju da se gleda kakve su mogućnosti u Domu zdravlja, da se osigura medicinska pomoć. Mi nećemo dati ni jedan pedalj grahovske zemlje ili poslovnih objekata da se migranti tu lociraju”, kaže Dragan Prpa, predsjednik Općinskog vijeća Bosansko Grahovo.

Takav stav predstavnika općinske vlasti podržavaju i malobrojni stanovnici Bosanskog Grahova.

Veliko “Ne” smještaju migranata u Bosanskom Grahovu u vidu posebnog zaključka, reklo je ovih dana i njegovo Općinsko vijeće.

Sličan zaključak koji se odnosi na smještaj migranata na području cijele županije već je, na prijedlog županijskog ministra unutrašnjih poslova, usvojio Kolegij Vlade HBŽ.

Izvor: Frano Mioč/BHRT

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply