BUKVAREVIĆ: Bošnjaci Livna su heroji!

Ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno – oslobodilačkog rata u BiH Salko Bukvarević prisustvovao je svečanoj akademiji u povodu obilježavanja formiranja Patriotske lige Livno.

Svečanoj akademiji prisustvovali su pripadnici Patriotske lige i branitelji iz Hercebosanske županije, te predstavnici Patriotske lige BiH, ali i gosti iz Sarajeva, Hercegovačko-neretvanske županije, SBŽ, USŽ, Zvornika, Nevesinja kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.

Obraćajući se prisutnima Bukvarević je objasnio rad i zalaganje Ministarstva u donošenju Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, te je kazao da će u narednom tjednu biti organiziran sastanak sa svim županijskim ministrima kako bi se iznašlo adekvatno rješenje i bili zbrinuti branitelji koji imaju manje od 57 godina, koji nisu ostvarili prava kroz doneseni federalni zakon.

S obzirom na to da je Bukvarević upoznat s problemom priznavanja ranije izdatih rješenja i izdavanjem novih u odjelu obrane u Livnu, pozvao je prisutne da svoja prava traže zakonski definiranim procedurama, da pišu tužbe, molbe, zahtjeve i koriste sve raspoložive pravne lijekove jer je to jedini put za rješavanje ovakvih i sličnih problema, te da na tom putu ne smiju pokleknuti.

Uz čestitke organizatorima u povodu godišnjice formiranja PL-a Bukvarević je kazao i da su Bošnjaci u Livnu heroji jer je izuzetno teško biti Bošnjak u dijelu naše domovine u kojem se susreću s nizom problema, ali istrajavaju u borbi i ne napuštaju svoja ognjišta.

Prisutnima su se još obratili, u ime domaćina Mujo Sitnić i Sakib Halilović u ime PL BiH a svečanost je upotpunjena prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Faktor

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply