Buškoblatsko – trogirsko vjenčanje sa iseljeničkim štihom

Brojni iseljenici iz sela Miši na Buškom blatu u subotu su se ponovno okupili s raznih strana Njemačke i Švicarske.

Razlog ovotjednog susreta nije bilo tradicionalno druženje Mišana na izvoru Svekar vode već vjenčanje mlade Anamarije Pavlinović iz Miša i Bože Ćalete iz Trogira, prenosi Fenix-magazin.

Mlada i mladoženja su se upoznali tijekom studiranja u Splitu, a svoju vezu nakon uspješnog završetka studija su okrunili u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Podhumu.

Pred više od dvjestotinjak uzvanika vjenčao ih je novi župnik Župe Sv. Ivana Krstitelja u Podhumu fra Jurica Periša. Misno slavlje uveličali su svojim nastupom mladi članovi VIS Sveta Ana iz Gorice Livno.

Po običaju, mladenku je do oltara doveo njen otac Mate, koji je sa suprugom Anđom i sinom Perom stigao iz Frankfurta. Iz Njemačke i Švicarske je stigla ostala Anamarijina rodbina.

Starija Anamarijina sestra Kristina, koja s obitelji živi u Splitu, čitala je tekst “Zaručnička svijeća” dok je mladoženjin brat Marko držao svijeću, koju su oboje predali mladencima tijekom misnog slavlja. Nakon vjenčanje ispred crkve se zapjevala pjesma a upriličen je i prigodni vatromet.

Večernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply