Časne sestre i džematlije zajedno zbrinuli petočlanu obitelj iz Sarajeva

Džematlije su zajedno sa časnim sestrama obitelji Azinović dopremili drva za zimu, isplatili dug za struju, kupili veš-mašinu i osnovne prehrambene artikle. Džematlije Nakšibendijske tekije “Mejtaš” u suradnji sa časnim sestrama Samostana Sv. Josipa u Sarajevu osigurali su osnovne uvjete za život petočlanoj obitelji Azinović iz Sarajeva, piše “Faktor“.

Kako je na svom Facebook profilu objavio Zajim Kruško, džematlije su zajedno sa časnim sestrama obitelji Azinović dopremili drva za zimu, isplatili dug za struju, kupili veš-mašinu i osnovne prehrambene artikle koji su im bili prijeko potrebni.

Ova humanitarna akcija realizirana je u okviru projekta “Pomozimo ljudima koji nemaju osnovne uvjete za život
ZAJEDNO”.

– U realizaciji ovog projekta su učestvovale časne sestre Samostana Sv. Josipa predvođene s. M. Leonardom Pirner i džemat Nakšibendijske tekije “Mejtaš” koji njeguje susjedske odnose i odličnu saradnju sa KŠC u Sarajevu.

Iskreno se zahvaljujemo svima onima koji su podržali ovaj projekt! Neka ovo bude poučan primjer o ljudskosti i vraćanju osmijeha na lice djeteta koje objašnjava kako izgledaju ruke njegove majke koja pere suđe 10 sati dnevno u firmi za samo 10 KM – napisao je Kruško

 

Komentari