Crvena zvezda: Igračima su u Splitu prijetili klanjem i tukli ih šipkama!

Trojica vaterpolista “Crvene zvezde” napadnuti su danas nešto prije 14 sati na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more, prenosi Pogled.ba

“Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje”, kazala je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje iz policijskih izvora kako je riječ o petorici muškaraca mlađe životne dobit.

Kako su rekli iz Crvene zvezde na konferenciji za novinare, jedan konobar je primijetio ispod jakne oznaku Crvene zvezde, a ubrzo zatim se pojavila grupa huligana.

Igrači su htjeli promijeniti kafić, ali su napadnuti, dodaju. Radi se o Milošu Maksimoviću, Dušanu Vasiću i Aleksandru Kralju.

“Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo”, rekao je Igor Milojević, direktor Crvene zvezde.

Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je pak rekao: “Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor s konobarom, poslije čega su igrači htjeli prijeći u drugi kafić”.

Aleksandro Kralj je zadobio nekoliko udaraca, ozljede su vidljive, naročito u predjelu nosa, kažu iz uprave VK Crvena zvezda. On je, dodaju, skočio u more i tako se spasio, ali je ozbiljno ozlijeđen.

Uprava kluba se zahvalila građanima, starijim ljudima, koji su stali u njegovu zaštitu dok je bio u moru.

Prema informacijama kojima raspolaže klub, igrači su napadnuti šipkama, metalnim predmetima i prijećeno im je klanjem.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply