Da li će Borjana raspustiti duvanjske stožernike?!

Sukobi unutar županijske organizacije HDZ BiH Hercegbosanske županije između pristalica dopresjednice HDZ-a BiH Borjane Krišto iz Livna s jedne strane i člana predsjedništva HDZ-a BiH Ivana Vukadina iz Tomislavgrada s druge strane se nastavljaju.

Što će od svega na kraju biti teško je prognozirati međutim vrlo lako se može dogoditi da dođe do prekida ove trakavice raspuštanjem neposlušne organizacije i pojedinaca obzirom na odluku županijskog odbora HDZ-a BiH da je mandatar Ivan Jozić.

Koliko je nama poznato ova odluka dostavljena je u Skupštinu Hercegbosanske županije i kao takva je stav stranačkog tijela koja je u suprotnosti s odlukom Općinske organizacije HDZ -a BiH Tomislavgrad.

Tko će na kraju u ovom očigledno velikom sukobu unutar HDZ-a BiH Hercegbosanske županije izići kao pobjednik ostaje nam za vidjeti.

Samo jedno je jasno obzirom na razinu sukoba između ovih dvoje političara u Hercegbosanskoj županiji i njihovih pristalica teško da na kraju rezultat njihove međusobne borbe ne bude da se poraženi povlače iz političkog života sami ili će biti prisiljeni na takvo nešto.

Koliko je nama poznato u ovom slučaju Borjana ima malo mjesta za uzmak jer je mjesto predsjednika Vlade Hercegbosanske županije kao i mjesto predsjednika OO HDZ-a BiH Livno već davno obećala trenutnom predsjedniku Vlade Ivanu Joziću.

S druge strane Ivan Vukadin sigurno je svjestan da je politički mrtav u slučaju predaje ili povlačenja.

Ono što je izvjesno jeste da ćemo i dalje biti “županija slučaj” sve zbog bolesnih ambicija umišljenih pojedinaca.

Najtragičnije je to što sukobima unutar HDZ-a BiH Borjana Krišto i Ivan Vukadin drže u talačkoj poziciji Hercegbosansku županiju koja je već 270-i dan od dana održavanja Općih izbora bez uspostave vlasti.

Draško Dalić, predsjednik Županijske neovisne liste

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply