Dirnuo je sve: Konj naslanjao glavu na lijes svojeg vlasnika

Brazil: Wagner de Lima Figueiredo je poginuo u prometnoj nesreći. Konj Sereno je nije mogao sakriti tugu. Hodao je uz lijes, njušio ga i glasno kopitima udarao o zemlju

konj

Konj Sereno pridružio se pogrebnoj povorci svojeg vlasnika i neprestano je njušio lijes i naslanjao glavu na njega. Ganuo je sve prisutne.

Sereno i njegov vlasnik Brazilac Wagner de Lima Figueiredo (34) godinama su bili nerazdvojni. Konj je živio na njegovom imanju još od vremena kada je bio ždrijebe i njihova je veza bila neraskidiva. Sve do prije nekoliko dana kada je De Lima stradao u prometnoj nesreći. Prema riječima njegovog brata Wanda, Sereno je osjećao kako nešto nije bilo u redu jer nije bilo njegovog vlasnika. Wando je zato odlučio konja povesti na bratov sprovod. Konj je napravio nešto što nitko od okupljenih nije očekivao. Neprestano je hodao uz lijes, njušio ga i glasno kopitima udarao o zemlju. U jednom je trenutku čak naslonio glavu na lijes. Tada su svi zaplakali.
– Ne znam koliko zapravo znamo o osjećajima životinja i da li je Sereno znao da je moj brat umro, ali ono što smo vidjeli je sigurno tuga. Sve nas je rasplakao, bili su najbolji prijatelji – rekao je Wando. Wando je rekao da će Sereno sada živjeti na njegovom imanju jer je siguran da će zajedno lakše prebroditi iznenadnu Wagnerovu smrt, piše The Sun.

Wagner je poginuo na Novu godinu nakon što je pao s motocikla. Čak osam godina je je jahao rodeo i nastupao sa Serenom.

Komentari