Dr. Željka Markić: “Glavni problem su Plenković i Čović, a ne Pupovac i Komšić”

Zagreb, 30.3.2018 - Konferencija za novinare udruge U ime obitelji. Na slici Željka Markić. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

I u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini sa hrvatskim se narodom upravlja pomoću dvije poluge. Jedna poluga su stranke koje aktivno i javno napadaju nacionalne interese Hrvata u obje države, a druga je poluga vodstvo stranke koja deklarativno brani interese Hrvata, a u stvari njezini vođe – brane samo svoje osobne interese“, napisala je u svom facebook statusu dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, komentirajući izbore u BIH. Njen upis prenosimo u cijelosti:

Da. treba promijeniti izborni zakon u BiH kako Bošnjaci ne bi više mogli Hrvatima birati njihovog političkog predstavnka, jednog od 3 člana predsjedništva BIH.
Da, promjena izbornog zakona spriječila bi Komšića i njemu slične da varaju Hrvate na izborima. Ali, Komšić i izborni zakon jedan su dio problema.

Drugi dio problema je činjenica da g. Čović sigurno nije autentičan predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Čović se jednako brine za nacionalne interese Hrvata u BiH koliko se Plenković brine za nacionalne interese Hrvata u Hrvatskoj.

Čović je toliko sposoban i spreman boriti se sa međunarodnom zajednicom za prava Hrvata u BiH, koliko je Plenković spreman i sposoban boriti se sa Europskom komisijom za interese Hrvata u Hrvatskoj.

I u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini sa hrvatskim se narodom upravlja pomoću dvije poluge. Jedna poluga su stranke koje aktivno i javno napadaju nacionalne interese Hrvata u obje države, a druga je poluga vodstvo stranke koja deklarativno brani interese Hrvata, a u stvari njezini vođe – brane samo svoje osobne interese.

Da, glavni problem su Čović i Plenković, a ne Komšić i Pupovac.

Komentari