Dragane Čoviću, kakav Aluminij, drž’ se Delminiuma!

12.07.2019.

Nakon što je od nezadovoljnih radnika “Aluminija” ispraćen flašama i povicima, Čović stigao u Delminium (Tomislavgrad) spašavati od rasula “hercegbosansku” HDZ

Nakon što su jučer (četvrtak, 11.07.2019) nezadovoljni radnici mostarskog “Aluminija” povicima “lopove, lopove” i flašama ispratili predsjednika HDZ BiH/HNS Dragana Čovića iz “stolnog hercegbosanskog Mostara” i ispred centrale njegove stranke, Čović je pod okriljem večeri, od Aluminija pobjegao u Delminium (Tomislavgrad), vodeći sa sobom i prvu pratilju, Livanjku Borjanu Krišto.

Pošto je radnike “Aluminija”, kako one istjerane politikom njegovog HDZ BiH  tijekom rata (Bošnjake i Srbe), tako i one, do jučer mu lojalne i ostavljene na cjedilu u predstečajnoj agoniji (Hrvate), “pustio niz vodu”, najvjerovatnija mu je namjera bila u Delminiumu spašavati Borjanu Krišto i njenog favorita za mandatara Vlade HBŽ Ivana Jozića.

Jer, padne li Jozić, pada i Krišto, pa neminovno slijedi rasulo HDZ-a u Hercegbosanskoj županiji, kao posljednjem bastionu Čovićeve HDZ i kolijevci  tzv. “Herceg-Bosne”, začete u Livnu!

Da je čelništvo HDZ BiH boravilo u četvrtak navečer u Tomislavgradu potvrdili su i u centrali HDZ BiH, objavljujući to i na svojoj stranici,  potvrđujući da je tema razgovora bila uspostava vlasti u Hercegbosanskoj županiji, ne precizirajući stav centrale po tom pitanju.

Iznenadna posjeta Čovića Tomislavgradu je najvjerovatnije bila vezana i za sazivanje Kolegija Skupštine HBŽ, za  danas (petak) na kojem se u prijedlogu dnevnog reda za narednu sjednicu Skupštine HBŽ trebala naći i problematika izbora mandatara za sastav nove Vlade HBŽ.

A na kojem mjestu i Čović i Krišto, prema dostupnim informacijama, žele Livnjaka Ivana Jozića, aktualnog predsjednika Vlade, dok je Općinska organizacija HDZ Tomislavgrad jednoglasno, a Klub Hrvata u Skupštini HBŽ skoro jednoglasno, na tu funkciju predložio Ivana Vukadina, aktualnog načelnika općine Tomislavgrad.

Sjednica Skupštine je zakazana za 22.07.2019. godine, ali na dnevnom redu nema točke o prijedlozima mandatara! Trakavica traje. Kome će opanci, a kome obojci i hoće li netko bos po delminijskom trnju, ili, ovoga puta, ispod livanjskih praznih i punih boca, ostaje da se vidi.  “Poleće Soko…”

Ale Kamber, Livno

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply