Draganu Čoviću ne smeta zločinac koji je ubijao Hrvate i rušio Šibenik i Livno!

Nakon što su objavljene brojne fotografije na kojima se vidi Dragan Čović prilikom obilježavanja Dana Repunlike Srpske u Banjaluci, uslijedile su brojne reakcije.

“Da sam ja otišao živog bi me oderali, ali kada to napravi veliki Hrvat Dragan Čović, onda je to još jedan dokaz njegovog hrvatstva”, poručio je zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar.

Zanimljivo je da Čoviću nije smetalo što je tokom obiljažavanje “dana RS” predsjednica entiteta Željka Cvijanović posthumno odlikovala oficira VRS Slavka Lisicu.

Slavko Lisica je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Šibenika 1991. godine. Lisica je bio general Vojske RS, a prije toga pukovnik u Jugoslavenskoj narodnoj armiji (JNA) u tzv. Kninskom korpusu kojim je zapovijedao na doživotnu robiju osuđeni komandant Vojske RS Ratko Mladić.

Županijski sud u Šibeniku Slavka Lisicu je 1998. godine proglasio krivim za ratne zločine i osudio na 15 godina zatvora jer je kao zapovjednik oklopnih i topničkih jedinica u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991. godine naredio napade na Šibenik. Čoviću očito nije smetalo što je na “prazničnoj svečanosti” koju je pohodio odata i počast zločincu koji je ubijao Hrvate i rušio Šibenik i Livno.

Senad Pećanin je u svojoj reakciji na dolazak Čovića u Banju Luku napisao kako je to “jedini političar koji plače nad Vukovarom i slavi RS”. Fokus.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply