DRVAR / U znak prosvjeda protiv vlasti ćemo ispred Općine istresti prikolicu punu đubreta!

Nezadovoljni višegodišnjom nepravdom koja im se nanosi nakon privatizacijske pljačke i gašenja Finvestove pilane u Drvaru, obespravljeni radnici i njihovi sindikalni čelnici najavili su prosvjede pred zgradom Općine Drvar u subotu, 12. siječnja 2019. godine.

Potvrdio je to za “Avaz” i čelnik Sindikata ove firme (predratnog vrlo uspješnog “Grmeča”) Mićo Rakić.

– Točno je, 12. siječnja u 5 do 12 sati okupit ćemo se pred zgradom Općine i u znak prosvjeda protiv aktualne vlasti istresti pred Općinu i traktorsku prikolicu đubreta, da se konačno uvidi do čega smo dovedeni, dugogodišnjom nebrigom za radnike koje od stečajne mase ništa ne zapadne, dok, kako čujemo, sredstava iz stečajne mase ima i ista se krčme kako vlasti drago.

Žalosno je da je nekadašnji kombinat „Grmeč“ doveden do čega je doveden. Drvar je prije rata, zahvaljujući drvnoj industriji, ali i drugim privrednim granama, uvozio radnu snagu, no već godinama je doveden pred svršen čin i na prosjački štap. Sigurno ne krivicom radnika i običnih Drvarčana, već vlastodržaca.

Nećemo toga dana samo đubre istresti već i blokirati glavnu cestu prema Bosanskom Petrovcu i Bosanskom Grahovu na kružnom toku i čekati da nam se odgovorni obrate po pitanju naših dugogodišnjih zahtjeva i potraživanja i zbog ukupne situacije zbog koje je naš grad faktički na samrti – kazao je Rakić, koji je i 2013. godine bio jedan od organizatora masovnih prosvjeda na kojima su Drvar simbolički proglasili “mrtvim”, a o čemu je “Avaz” opširno izvješćivao.

Tekst i foto: Ale Kamber, Dnevni Avaz

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply