Dvojica iz Tomislavgrada posadila sedam sadnica “trave”

MUP Hercegbosanske županije: Izvješćujemo da su djelatnici Policijske uprave Tomislavgrad u skladu s odredbama članka 234. stavka 5. Zakona o kaznenom postupku Federacije BiH, a u svezi sa odredbama čl. 233 ZKP F BiH podnijeli tužiteljstvu HBŽ, izvješće o počinjenom  kaznenom djelu protiv I.Š. rođen 1993. godine u Tomislavgradu, gdje je i nastanjen i M.K. rođen 1986. godine u Splitu, nastanjen u Tomislavgradu, zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” .

Osumnjičenima se stavlja na teret da su na lokalitetu Knežine drage, Seget, kod Tomislavgrada, tijekom 2019. godine neovlašteno zasadili i uzgojili sedam sadnica koje svojim izgledom podsjećaju na indijsku konoplju.

Prilikom provođenja operativne akcije policajci su 27. kolovoza zatekli  I. Š. i M. K. u obilasku nasada, nakon čega su i privedeni.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, postupajući sudac Općinskog suda u Livno protiv osumnjičenih je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply