FIJASKO VIJEĆA MINISTARA BIH: Na sjednicu došli samo Zvizdić i tri ministra

SARAJEVO – Sjednica Vijeća ministara BiH nije održana, a odluka o privremenom financiranju institucija BiH za listopad , studeni i prosinac će, kakao je kazao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, naknadno biti razmatrana telefonski.

Na sjednicu su stigli predsjedavajući Zvizdić i tri ministra: Semiha Borovac, Mirko Šarović i Igor Crnadak. Ostali su, kako je to kazao Zvizdić, dostavili različita obrazloženja zašto nisu mogli prisustvovati.

Predsjedavajući Zvizdić je kazao kako je na sjednici trebalo biti razmatrano nekoliko bitnih tačaka, među kojima je odluka o privremenom financiranju institucija BiH za listopad, studeni i prosinac.

“Pokrenut ćemo telefonsku sjednicu za ovu tačku dnevnog reda, a ja sam kao predsjedavajući već dao svoju suglasnost”, kazao je Zvizdić dodavši da će se za razmatranje ostalih točaka dnevnog reda morati sačekati zakazivanje nove sjednice.

Na sjednici su trebali biti razmatrani materijali Ministarstva sigurnosti BiH koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH, a u vezi s povećanim prilivom migranata.

Pred ministrima se, također, trebao naći i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u kontroli granice, a na dnevnom redu je bio i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

Trebalo je da ministri razmatraju i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. prosinca 2018. do 1. srpnja ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2020. godinu.

Autor: Klix.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply