Glamočke “preporodlije” pod zastavom Hrvatske!

Predsjednik i potpredsjednica općinske organizacije BZK “Preporod” Glamoč, Amel Saltaga i Nurka Bašić sa čelnikom MIZ Glamoč Arifom Kovačevićem i glavnim imamom Muhamedom ef. Dragolovčaninom posjetili su sredinom prosinca 2019. godine ministra nauke, obrazovanja, kulture i sporta Hercegbosanske županije Petra Galića.

Kako su glamočke “preporodlije” naveli na svojoj službenoj stranici, razgovarali su o aktivnostima u proteklom periodu, ali i planovima za narednu godinu, iskoristivši predblagdansku šansu da ministru Galiću uruče zahvalnicu za dosadašnju potporu u radu.

A sve se odigralo u livanjskom kabinetu ministra Galića, koji je ujedno i zastupnik na dva nivoa vlasti. I sve ispred jasno istaknute karte Republike Hrvatske i njene zastave!

Dakle, sve u nikad ugašenom “hercegbosanskom ozračju”, uprkos pravosnažnim presudama Ustavnog suda BiH još iz 1996/1997. godine, koje nikad nisu provedene.

Kao profesor geografije, ministar Galić je veoma lukavo odabrao navedeni foto-zaslon, kojega glamočke “preporodlije” opijene predbožićnim prijemom nisu ni primjetile.

Ili možda jesu, ali im je svejedno…

Ale Kamber, Dnevni avaz

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply