Gradonačelnik Luka Ćelan primio u posjet ombudsmane BiH

Gradonačelnik grada Livna Luka Čelan

Gradonačelnik Grada Livna Luka Čelan danas je primio u radni posjet ombudsmane Bosne i Hercegovine. U ime institucije za ljudska prava iz Sarajeva sastanku su bili nazočni Nives Jukić, Ljubinko Mitrović i Jasminka Džumhur te ombudsman iz Livna Dita Maglica. Na sastanku s, između ostaloga, razgovaralo o stanju ljudskih prava u Livnu.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom livanjske gradske uprave i institucije za ljudska prava. Gradonačelnik Čelan je i ovom prigodom istaknuo otvorenost za suradnju s institucijom ombudsmana kao i opredijeljenost za poštivanje prava svih građana naglasivši da se dobrom suradnjom doprinosi jačanju pravnog sustava.

Kako je rečeno na sastanku cilj je kroz zajedničku suradnju ubrzati rješavanje predmeta zaprimljenih u instituciji ombudsmana te time i unaprijediti poštivanje ljudskih prava. Posebno dobru suradnju s gradonačelnikom i gradskom upravom Livna istaknula je Dita Maglica, ombudsman iz Livna, izrazivši nadu za nastavak iste i u budućem radu.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply