Halida Bešlića u Ofenbachu pronašlo društvo iz Livna!

Trojka iz Livna sa Halidom

Kad god ne nastupa i nema nekih većih obveza u Sarajevu i BiH, legendarni Halid Bešlić često boravi u njemačkom gradu Ofenbahu. Sve da bude što više u društvu sina, snahe i unučadi.

Halid nije “silazio” sa telefona

Tako je Halid sa prijateljem i poznatim estradnim mendžerom Sabitom Sašom Derviševićem odlučio da malo prošeta po gradu. Onda su njih dvojica sjela da popiju kavu u caffe baru „Time“ čiji vlasnik je Anes Jarebica iz Livna.

Dervišević i Bešlić su dugogodišnji prijatelji

Dok je Halid sa merakom ispijao kafu, Saša je non-stop pratio rezultate utakmica, jer osim u muziku zaljubljen je i u fudbal, pa ponekad i kupi listiće za klađenje.

Menadžer Saša Dervišević i Anes Jarebica

Halidu i Saši pridružio se i vlasnik Anes, pa se sa Halidom raspričao o devedestim godinama i podsjetio Bešlića da je svojevremeno bio tjelohranitelj na jednom koncertu u Njemačkoj gdje su zajedno nastupili Halid Bešlić i rahmetli Safet Isović.

Prilazili su Halidu mnogi gosti koji su se zatekli tu, poželjeli da se  fotografiraju sanjim, a Halid nikog od njih nije odbio i za svakog je imao poneku lijepu riječ.  Kako za jednog Makednoca koji mu je rekao da je jako popularan u Makedoniji, tako i za djevojčicu Šejlu, koja je Halidu otkrila da najviše voli njegovu pjesmu “Prvi poljubac“.

Halid i Šejla: Gdje god dođe ima i najmlađe fanove

Dok je sjedio Halidu je neprestano zvonio mobitel. Javljao se svima, dogovarao poslove, ali vodio i privatne razgovore.

U jednom momentu Halidovom stolu prišli su Miro Garić i Mirko Vrgoč, koji su također iz Livna, a onda se Halid upustio sa njima u razgovor i prisjetio se svog prvog dolaska u taj grad.

-Joooj bilo je to baš davno. Ja završio srednju školu, odnosno zanat za tesara i trebalo je još jednu godinu da završim pa da postanem poslovođa, ali mene pjesma odvukla na drugu stranu. Ali, to je mog oca baš jako pogodilo jer je htio da baš završim i tu jednu godinu. Ja tada u to vrijeme „ubijao“ pjesmom po sarajevskim restoranima, ali vidim otac mi tužan. Onda ti ja odlučim da sve to ostavim i upišem još tu jednu godinu, ali to se moglo samo u Livnu, jer je tamo bila ta škola  za poslovođe. Odem ja tako tamo, idem u školu, a onda kad su gazde tamošnjih kafana saznale da sam tu odmah su me angažirale. Tako da sam i učio i pjevao. Kada sam dobio diplomu, odnio je ocu, rekao mu, evo ti da imaš i da znaš da sam završio ,a ja opet odoh da se vratim pjesmi – kroz smijeh je ispričao Halid.

Evo gledaj… da ti pokažem nešto

A, onda je dodao, da nije otišao u pjevače sigurno bio bio veoma dobar građevinski inžinjer.

Anes, Mirko, Miro i Halid

-Pa i Tom Jonns je javno priznao da je bio rudar i tu ga je raja još  više zavoljela, a ja nikada ne bježim od onoga što sam prije bio i radio – rekao je Halid i počeo , na oduševljene svih onih koji su bili sa njim u društvu da pjevuši veliki hit tom Jonnsa „Sex bomba“.

Bato Šišić   ekpanzija.com

ŠATORI MRĐEN LIVNO: Iznajmljivanje šatora, hladnjača i ostale opreme

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply