HDZ-ovci posjetili novorođenu djecu i njihove majke u livanjskoj bolnici

Na odjelu za ženske bolesti i porod Županijske bolnice “Fra Mihovil Sučić“ u Livnu prva beba u 2019. godini rođena je 3. siječnja u 3:30 sati.
Roditelji dječaka su Ljubica i Ilija Baković iz Tomislavgrada i novorođeni Ivan im je prvo dijete.

Na istom odjelu potom su rođene još dvije bebe. Prema riječima šefa Odjela doktora Dražena Vrdoljaka novorođene bebe i majke dobro se osjećaju i porodi su prošli bez problema.

Novorođenčad i majke na Ginekološkom odjelu Županijske bolnice u Livnu danas su posjetile predstavnice Zajednice žena HDZ-a BiH Livno „Katarina Kosača“ u društvu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića. Majkama i novorođenoj djeci uručili su prigodne poklone poželjevši im svako dobro u novoj 2019. godini.

Na Ginekološkom odjelu Županijske bolnice u Livnu 2018. godine rođeno je 337 djece – 6 više nego u 2017. godini. Ovaj broj novorođene djece u Livnu sigurno je i veći s obzirom na činjenicu da su pojedini porodi obavljeni u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru.

Valja istaknuti da je Vlada Hercegbosanske županije u 2018. godini na ime dječjeg doplatka na području Hercegbosanske županije od 1. ožujka do 30. studenoga 2018. godine isplatila 1.551.410,00 KM.

Svaki mjesec u prosjeku je doplatak primalo 5850 djece. Na prijedlog Vlade Hercegbosanske županije Skupština Hercegbosanske županije donijela je Odluku o doplatku za djecu do navršene 15 godine životne dobi 29. siječnja 2018. godine.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply