HDZ, SDA i SNSD u rukovodstvu Skupštine u Livnu

Skupština HBŽ u narednu srijedu će birati rukovodstvo, a nakon toga i usvojiti Budžet za 2019. godinu, te izvještaj o izvršenju za razdoblje od siječnja do lipnja 2018. Na funkciju predsjedavajuće će prema dogovoru HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 kadar Devedesetke Jozo Ćosić, čiji će zamjenici biti Jasenko Tufekčić (SDA) i Dragana Damjanović (SNSD).

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na statut Doma zdravlja Glamoč, kao i dokument okvirnog budžeta Zavoda za zdravstveno osiguranje za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Zastupnici će biti upoznati i s izvještajem Komisije za izbor i imenovanja članova Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, kao i prijedlogom odluke o razrješenju ranijih članova te potvrđivanju novih članova odbora za izbor i reviziju.

Ova županija uskoro bi prema najavama trebala dobiti i Vladu. Prethodno je najavljivano da će se ona konstituirati do 15. ožujka, međutim zasad pomaka nema. Razlog su određena neslaganja ili bolje reći borba za prevlast unutar HDZ-a u ovoj županiji. Dragan Čović navodno je za funkciju premijera podržao Ivana Jozića, koji i u aktualnom sazivu obnaša funkciju prvog čovjeka županije.

Vlast će osim HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 činiti i SNSD i SDA.

(Vijesti.ba)

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply