Hoće li Ivan Vukadin doživjeti sudbinu Nediljka Rimca?!

10.07.2019.god.

Čudo se desilo: Klub Hrvata u Skupštini HBŽ za mandatara predložio Ivana Vukadina!

Danas (srijeda) je u Tomislavgradu zasjedao Klub Hrvata Skupštine HBŽ te s 13 glasova za, 5 suzdržanih i jednim glasom protiv predložio Ivana Vukadina (HDZBiH), aktualnog načelnika općine Tomislavgrad za mandatara Vlade Hercegbosanske županije, unatoč činjenici da je Županijski odbor HDZ BiH većinom glasova na tu funkciju predložio aktualnog predsjednika Vlade HBŽ, Ivana Jozića iz Livna, i kako se nezvanično tvrdi, favorita centrale HDZBiH za tu funkciju, prvenstveno Livanjke, Borjane Krišto i Dragana Čovića.

Prije nekoliko godina sličan neposluh centrali HDZBiH izrazio je i dr. Nediljko Rimac zbog čega je doživio harangu iz centrale, te se usudio sa istomišljenicima osnovati HDZ 1990. A hoće li i Vukadin doživjeti sudbinu Rimca, te ostati mandatar, ali i riskirati isključenje iz stranke, ostaje da se vidi.

Na ruku mu svakako ide situacija oko “Aluminija”, koje se trenutno Čović i Krišto više plaše od neposlušnog Vukadina i njegovih brojnih Duvnjaka u Skupštini HBŽ.

Za Ivana Vukadina kao kandidata za mandatara Vlade HBŽ glasovalo je šest zastupnika iz HDZ-a BiH iz Tomislavgrada (Stipan Šarac, Robert Bagarić, Ante Tadić, Ivan Tomić, Anita Batarilo i Mladen Šarić), četiri zastupnika HDZ-a 1990 (Nediljko Rimac, Jozo Ćosić, Anamarija Raič i Drago Stanić), zastupnik NS Radom za boljitak, Josip Tomić, zastupnik Hrvatske republikanske stranke, Krešimir Tabak, te zastupnik SDP-a Jugoslav Brdar.

Hrvatska nezavisna lista s tri zastupnika (Josip Perić, Ivan Krstanović i Stipo Ćurković), Draško Dalić iz Županijske neovisne liste te Ivan Ivić iz HDZ-a BiH bili su suzdržani.

Protiv je bio jedino Ivan Jozić iz HDZ-a BiH, koji je bio i jedini protivkandidat Vukadinu kojega je za mandatara predložio Općinski odbor HDZBiH Tomislavgrad, a potvrdio Klub Hrvata u Skupštini HBŽ, što bi trebalo biti svršena stvar.

Jer, sve da Čović i Krišto budu i dalje inzistirali na Jozićevom imenovanju, to neće proći ni uz koalicijske ruke partnerske SDA sa dva zastupnika, ni uz četiri srpske koalicione ruke (3 SNSD-a i 1 SNS). Ispada da je Čović u jednom potezu i u istom danu ostao bez dva snažna oslonca – bez ugašenog “Aluminija” i bez probuđene i neposlušne Hercegbosanske županije!

Ale Kamber, Livno             Dnevni Avaz

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply