Hrvatska ide na Euro!

Hrvatska je na Rujevici pobijedila Slovačku s 3:1 i izborila plasman na Europsko prvenstvo.

Hrvatska je uspjela doći do pobjede nad Slovačkom i time osigurala nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

“Vatreni” su od samog početka bili bolja momčad, ali gosti su bili ti koji su prvi stigli do vodstva. Nakon što je Pekarikov udarac Livaković obranio u 32. minuti, Boženik je četiri minute kasnije pogodio mrežu hrvatskog vratara.

Na početku drugog poluvremena Slovaci su se dobro branili, ali onda je u 56. minuti Nikola Vlašić iskoristio prostor koji su mu gostujući igrači ostavili te sjajnim udarcem matirao dotad nesavladivog Dubravku.

Samo četiri minute poslije Petković je doveo Hrvatsku u vodstvo, nakon što je ubačaj iz kornera glavom proslijedio u mrežu.

Prijelomni trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti, kada je Robert Mak dobio drugi žuti karton nakon nepotrebnog prekršaja na sredini terena. Nakon toga, Slovaci su očekivano pali, a pobjedu je potvrdio Ivan Perišić u 74. minuti.

Ovom pobjedom Dalićevi izabranici završili su kvalifikacije na prvom mjestu skupine E sa 17 bodova.

U 32. minuti su Slovaci poveli na Rujevici. Bio je to mat u dva poteza, s lijeve strane je Stanislav Lobotka ubacio u peterac Vatrenih gdje je Robert Boženik bio na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu.

Do izjednačenja je došlo u 56. minuti, strijelac je bio Nikola Vlašić. Veliku požrtvovnost demonstrirao je Dino Perić, s dvama klizećim startovima na sredini terena praktički je donio loptu Vlašiću koji je povukao i s nekih 20 metara neobranjivo opalio.

Četiri minute kasnije vidjeli smo i potpuni preokret. Josip Brekalo je izborio, Luka Modrić izveo korner, a Bruno Petković bio najviši u skoku i s nekih sedam-osam metara glavom matirao slovačkog vratara.

Sve dileme otklonjene su u 74. minuti kada je Borna Barišić probio lijevu stranu i ubacio za Ivana Perišića koji trese mrežu Slovaka za 3:1.

HRVATSKA – SLOVAČKA

Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Pomoćnici: Nicolas Danos (Francuska) i Cyril Gringore (Francuska)

Četvrti sudac: Francois Letexier (Francuska)

HRVATSKA: Livaković – Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Barišić – Modrić, Brozović – Rebić, Vlašić, Perišić – Petković

Klupa: Kalinić, Sluga, Badelj, Bartolec, Brekalo, Juranović, Kovačić, Melnjak, Oršić, Pašalić, Rog, Škorić

SLOVAČKA: Dubravka – Pekarik, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Hamšik – Rusnak, Boženik, Mak

Klupa: Greif, Rodak, Bero, Duda, Duriš, Greguš, Greif, Haraslin, Hrošovsky, Mraz, Šatka, Špalek, Valjent

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply