HRVOJE ZEKANOVIĆ: Spas za bh Hrvate su hrvatski suverenisti i treći entitet!

Sinoć (nedjelja) je član HRAST-a i Sabora Republike Hrvatske, Hrvoje Zekanović, bio predavač na tribini Hrvatske nezavisne liste (HNL) u Livnu. Za šezdesetak prisutnih, uglavnom Livnjaka i Duvnjaka, kraće izlaganje je imao predsjednik HNL dr. Josip Perić, a potom i Zekanović, nakon čega su odgovarali na pitanja prisutnih.

-Bh Hrvati su prevareni od HDZ-ovaca, dakle, onih koji su nas uveli u rat i koji nas vječito plaše majorizacijom Bošnjaka kako bi HDZ ostao na vlasti u savezu sa Bakirom i Dodikom i uz naklon Dragana Čovića posthumno odlikovanom srpskom generalu Slavku Lisici koji je šamarao moje zarobljene Duvnjake.

Odgovorno tvrdim da je Željko Komšić dogovorni proizvod i Dragana Čovića. Hrvatski narodni interes nisu gange, gusle, ni opanci, već radna mjesta i jednakopravnost sa ostala dva naroda u našoj BiH. Neka nama Hrvatska pomogne adekvatnim obeštećenjem za korištenje Buškog jezera i otvaranjem radnih mjesta, a ne da isisava i ovo malo mladosti i sposobnih Hrvata iz BiH pošto i iz nje odlaze Hrvati masovno u zapadne zemlje.

Vade se na izbor Željka Komšića, a za mene Čović nije ništa bolji, čak mislim da je i gore rješenje za bh Hrvate od Komšića i HNL će najvjerovatnije izići iz HNS-a koji je samo instrument za održavanje vlasti HDZ-a i bogaćenja pojedinaca na štetu građana“, kazao je Perić, koji je i zastupnik u Skupštini HBŽ.

Da HDZ-u i u Hrvatskoj i u BiH odgovara navodna bošnjačka prijetnja, ustvrdio je i Zekanović, oštro kritizirajući premijera svoje zemlje Plenkovića što podržava Čovića, dok Čović podržava Dodika.

– Mentalni sklop Čovića i Komšića je isti – komunistički, a toga mentalnog sklopa nisu se oslobodili ni u jednom HDZ-u koji zarad vlastitih pozicija rado idu i u velike koalicije sa SDP-om. Zbog svega toga Hrvati su zbunjeni i sve više iseljavaju, a uz to ide i  negativan prirodni priraštaj što je strašno.

Bez otpora takvoj politici Hrvati će nestati sa ovih prostora. Jedini izlaz je u hrvatskim suverenistima koji će ih povesti, a u BiH spas je u suverenistima i trećem entitetu za Hrvate“, ustvrdio je Zekanović.

U sklopu rasprave iznijet je i podatak kako zastupnici Lijanovićeve NSRzB i SDP-a u Skupštini HBŽ nisu glasali za vlastite, već za liste HDZ-a za Dom naroda FBiH kako bi Čović imao apsolutnu kontrolu, što se i ostvarilo, čime su potvrđeni navodi dr. Perića i Zekanovića o istom mentalnom sklopu „komunista“ i HDZ-ovaca i o „velikoj koaliciji HDZBiH/HNS- a sa SDP-om i Dodikom“, pri čemu sa SDA podrazumijeva kao „temeljna boja“.

Tekst i foto: Ale Kamber, Livno

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply