Iduće godine se čisti jezero Mandek kod Livna

Veliki ekološki projekt Zajedno za čiste vode Bosne i Hercegovine proslavit će jubilarnu petu godinu postojanja. Nakon godina uspješne suradnje i sjajnih rezultata, inicijatori Henkel, Bingo te Eko život i ronilački klub Bosna prezentirali su novi plan aktivnosti za sljedeću godinu i tako najavili tradicionalni ekološki projekt, koji je od pokretanja do danas oduševio i razveselio velik broj građana.

Nakon prodajne akcije u kojoj mogu sudjelovati svi građani kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Bingo prodavaonicama, u proljeće 2019. ronilački će klub Bosna biti zadužen za čišćenje sljedećih lokacija diljem Bosne i Hercegovine: rijeka Drina kod Višegrada, rijeka Bosna kod Sarajeva, jezero Mandek/Val kod Livna, Jablaničko jezero kod Jablanice, jezero Šićki brod kod Tuzle.

O važnosti projekta govori činjenica da svake godine u akcijama čišćenja sudjeluje više od 130 ronilaca te je iz sezone u sezonu izronjeno i zbrinuto sve više vreća otpada, uglavnom plastike, boca i gume.

“Nakon četverogodišnje suradnje koja donosi fenomenalne rezultate, ulazak u petu tradicionalnu godinu projekta nametnuo se kao logičan slijed događaja. S našim partnerima, kompanijom Bingo, Eko životom i RK Bosnom uspješno radimo na tome da BIH ima što čišću prirodu.

I meni i tvrtki Henkel ovi rezultati su samo motiv da nastavimo dalje s našim radom, a podrška naših kupaca dokaz je da tome da je i njima stalo i da su svjesni koliko je bitno čuvanje čistoće naših voda”, izjavio je Admir Suljević, voditelj prodaje Henkel BIH.

Jako mi je drago da nastavljamo s projektom za koji vjerujem kako pokazuje dobre rezultate i vjerujem da ovim našim akcijama i porukama možemo utjecati na odgovorno ponašanje naših sugrađana“, objasnio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba Bosna, čiji će ronioci ponovno izroniti otpad za koji će se pobrinuti firma Eko život.

„Istinski nam je zadovoljstvo što smo od samog početka projekta jedna od važnih komponenti ovako velike ekološke akcije. Cilj akcije nije samo zbrinuti otpad iz jezera i rijeka po završetku aktivnosti, već osvijestiti stanovništvo o pogrešnim navikama. Eko život će i u toku ovog projekta, zajedno sa svojim partnerima sakupljačima, osigurati pravilno odlaganje otpada koji se u tijeku akcije prikupi. Avaz.ba

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply