IVAN MIHALJEVIĆ / Moje srce kuca samo za Hrvatsku

Ivan Mihaljević mladi ja branič koji polako skuplja minute za Bayern Nike Kovača, a njegov nedavni nastup protiv Tottenhama u finalu Audi kupa podigao je dosta prašine u regiji. Od ranije je poznato da Mihaljević želi igrati za Hrvatsku, a bh mediji zbog toga nisu osobito sretni.

“Još jedan dragulj oteli su nam komšije”, piše Radio Sarajevo, a SportSport dodaje da je “rođenjem u Njemačkoj automatski stekao državljanstvo, iako su mu pritom roditelji iz BiH, ali za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Hrvatsku”. Mihaljević je rođen 7. srpnja 2001. u Münchenu, a njegovi su roditelji bosanskohercegovački Hrvati iz Livna koji su se doselili u München, slično kao i Kovačevi koji su se preselili u Berlin.

Primarno je Mihaljević stoper, ali može dobro odigrati još kao zadnji vezni ili kao lijevi bek. U Bayern je stigao prošle godine iz kadetske momčadi Unterhachinga gdje su ga zamijetili skauti bavarske momčadi, a Kovač mu redovito daje minute kad rotira momčad. Zasad je upisao samo dva nastupa za U-19 reprezentaciju, ali ako nastavi ovim tempom, neće biti čudno ni ako ga uskoro vidimo u A reprezentaciji, prenosi Indeks.hr.

“Poziv za reprezentaciju za mene je ostvarenje dječačkog sna. A da sam morao birati, moj odgovor bi uvijek bio isti. Moje srce kuca samo za Hrvatsku”, rekao je prije nekoliko mjeseci Mihaljević.

Bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply