Ivica Todorić večeras u 20:50 sati stiže u Hrvatsku

“Ivica Todorić je u postupku tranzicije te se vrlo skoro očekuje u Hrvatskoj”, napisao je novinar ove televizije Hrvoje Krešić na Twitteru. Redoviti let Croatia Airlinesa iz Londona kreće u 16:50. U Zagrebu je oko 20 sati. Pretpostavlja se da bi Todorić mogao doći tim letom.

Očekuje se da će Todorić već večeras biti priveden. Pošto je Todoriću već određen istražni zatvor, policija bi ga izravno trebala prepratiti u Remetinec. Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle gofine zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Javila se i policija

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić u srijedu nije mogla potvrditi neslužbene informacije da Ivica Todorić večeras dolazi u Zagreb, nakon što je sud u Londonu 25. listopada udovoljio hrvatskom zahtjevu za izručenjem.

„Načelno mogu reći da detalji predaje bilo koje osobe nisu dostupni javnosti. To vrijedi i u ovom slučaju“, kazala je Mandić, prenosi Jabuka.TV

Prije desetak dana sud u Londonu donio odluku o izručenju

Podsjetimo, Visoki sud u Londonu je prije nekoliko dana donio odluku da osnivač Agrokora bude izručen Hrvatskoj. Ta je odluka suda donesena 25. listopada, a praksa je da se to obavi u roku od desetak dana.

Sam Todorić je nakon odluke o izručenju dao prilično neobičnu izjavu, ustvrdivši kako u Londonu ostaje još 25 dana. Odluku suca Ouseleyja da njezin klijent bude izručen Hrvatskoj, komentirala je i Todorićeva britanska odvjetnica Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.

“Europski uhidbeni nalog je dizajniran tako da osigura da britanski sudovi poštuju odluke hrvatskih pravosudnih organa. Slučaj se vraća u Hrvatsku”, rekla je Blair tada.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply