Izetbegović najavio sastanak s Čovićem oko Aluminija

SARAJEVO – Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da bi se trebao sastati s liderom HDZ-a Draganom Čovićem posebno zbog problema u mostarskom poduzeću “Aluminij”.

Pitanje tog nekadašnjeg gospodarskog giganta kojem prijeti gašenje, naglasio je Izetbegović, treba rješavati temeljito jer su do sada to bila samo privremena rješenja koja su produbljivala problem. Uz novinarsku konstataciju na nove uvjete koje postavlja HDZ u vezi s formiranjem vlasti uvjetujući to rješenjem pitanja upravo ovog poduzeća, Izetbegović kaže da pretvrdi stavovi i ucjene neće nigdje dovesti nego je vrijeme da se pitanje u “Aluminiju” riješi.

– To neće uraditi političari i politika kako je do sada bio slučaj koja je dovela poduzeće do 418 milijuna KM duga i gotovo upropastila “Elektroprivredu HZHB” koja potražuje pola tog iznosa – pojasnio je Izetbegović.

Mišljenja je da se ne može dopustiti da se problem “Aluminija” prenese i na Elektroprivredu BiH, upozoravajući da električna energija ima svoju cijenu i da se to treba ispoštovati.

Rješenje za ovo pitanje, dodaje, trebaju ponuditi eksperti kako bi se vidjelo što se konačno može uraditi s tim poduzećem koje je trebalo postati generator i baza na kojem će se zasnivati druge tvrtke i tako osigurati tisuće radnih mjesta u finalnoj proizvodnji.

– “Aluminij” je sada u fazi da proizvodi više dugova i problema nego aluminija. To je potrebno temeljito riješiti na način da se osigura finalna proizvodnja i da se spriječi prenošenje problema “Aluminija” na Elektroprivredu BiH – zaključio je Izetbegović.

Autor: Dnevno.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply