Kako bi razvlastili Hrvate u BiH, ruše američki projekt

Sutra je 23. godišnjica od kada je u vojnoj zračnoj luci Wright-Patterson kod Daytona, u američkoj državi Ohio, parafiran pravni akt, čime je okončan rat u Bosni i Hercegovini koji je trajao od 1992. do 1995. godine. Umjesto slavlja, danas na inauguraciji novih članova Predsjedništva bit će njegova svojevrsna “komemoracija”.

Političkim prijevarama ubijena je u toj ustanovi konstitutivnost naroda. I demokracija. A to je temelj američkog projekta osmišljenog u Daytonu.

Političari iz “temeljnog naroda” pronašli su rupe u zakonima i preko njih vrše nasilje nad malobrojnijima. Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnike i kažu kako je sve po slovu Daytonskog mirovnog sporazuma. Uz blagoslov međunarodne zajednice nameću im vlast. U izokrenutom duhu Daytona danas se ozakonjuju dva člana Predsjedništva koja su izabrali Bošnjaci i jedan kojeg su izabrali Srbi. Bez skrupula se ide i dalje u razvlašćivanje.

Prave plan kako Hrvate dekonstituirati i potpuno izbaciti kako ne bi bili ni u jednoj razini vlasti. Hrvatima u BiH je objavljen rat. U takvom ambijentu nisu prekjučer gotovo ni obilježili 27. godišnjicu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Koja je utemeljena istoga dana kada je pao i Vukovar.U ratno vrijeme tako samoorganizirani sačuvali su se od masovnog progona. U političkom smislu Herceg Bosna je kroz Washingtonski sporazum službeno ugrađena u temelje Federacije i preko Daytona u državu BiH. Baš kao i ideja ZAVNOBiH-a na kojemu je dogovoreno da “BiH, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata”.

Dakle, ideje o konstitutivnosti triju naroda definirane su u Daytonu (22. 11.), ZAVNOBiH-u (25. 11. 1943.), kao i na utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg Bosne (18. 11. 1991.). Obljetnicu Daytona i ZAVNOBiH-a bošnjački političari licemjerno proslavljaju rušeći temelje BiH, odnosno potkopavajući konstitutivnost naroda.

Uspjeli su to na razini države. Zgažen je legitimitet naroda izražen kroz 85 posto biračke volje u izboru hrvatskog člana Predsjedništva. Sada se pokušava na jednak način uspostaviti entitet (Federacija). Strani diplomati, koje su indoktrinirali domaći bošnjački službenici, podupiru takvu ideju. Dapače, prednjače u razrađivanju koncepta kako bi Hrvate, bez ijednog Hrvata kroz Dom naroda, izbacili iz vlasti.

Sve to potiče sumnje kako se užurbano provodi koncept podjele BiH na dva dijela; srpski i bošnjački. U zabludi su svi oni koji misle kako bh. tronožac može stajati na dvjema nogama.

Bez Hrvata država je osuđena na raspad. Urušavanje konstitutivnosti bilo kojeg naroda zapravo vodi takvom scenariju. Zato će današnji čin inauguracije tročlanog Predsjedništva bez legitimnog hrvatskog predstavnika slaviti samo rušitelji BiH.

Apsurdno je što će oni biti u prvim redovima i sutra na proslavi 23. godišnjice Daytona i u subotu na 75. obljetnici ZAVNOBiH-a. Svi će, osim njih, primijetiti kako to nisu slavlja jednakopravnosti naroda nego komemoracija ubijenoj demokraciji.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply