Karamatić: Bojite se, imate razloga bojati se

Imamo ozbiljan problem s terorizomom. Imali smo najmanje dva teororistička napada, ja mislim da ih je bilo i više”, naveo je Karamatić. U Sarajevu se održava sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj od 15 prisustvuje 14 izaslanika.

Sjednici ne prisustvuje Nebojša Radmanović, izaslanik iz Kluba Srba. Na dnevnom redu sjednice, između ostalog, nalazi se i Izvješće Europske komisije o BiH za 2018. godinu. Kako je kazao Mario Karamatić, izaslanik iz Kluba Hrvata, Izvješće EK je potvrdilo ono što on govori godinama. “Neću ići previše u širinu, zadržat ću se na dvije stavke, to su borba protiv terorizma i zakonita i nezakonitza emigracija. Imamo ozbiljan problem s terorizomom.

Imali smo najmanje dva teororistička napada, ja mislim da ih je bilo i više”, naveo je Karamatić, prenosi N1. Postavio je pitanje zbog čega nijedan ileglani migrant nije vraćen u zemlju porijekla. “Mogu poručiti svim narodima, bojte se, imate se razloga bojati sa ovakvom vladom, s ovakvim tužiteljstvom, Parlamentom, direkcijama i agencijama. Imate se itekako razloga bojati, između ostalog, to piše i u Izvješću EK”, kazao je Karamatić.

Izaslanici će se izjašnjavati u drugom čitanju o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o kaznenom postupku BiH čiji je predlagač bošnjački izaslanik Halid Genjac, a u koji su ugrađeni amandmani koje su odvojeno predložili klubovi hrvatskih i srpskih izaslanika u Domu naroda. Ovim amandmanima, koje su jednoglasno podržali članovi Ustavnopravne komisije Doma naroda, provodi se odluka Ustavnog suda BiH u vezi s preciziranjem rokova i norme za primjenu specijalnih istražnih radnji.

www.vecernji.ba

Komentari