KNT KONJICA LIVNO: Nećemo sudjelovati u organizaciji proslave 100. obljetnice osnivanja Troglava!

Klub navijača Troglava „Konjica“ Livno izražava žaljenje s obzirom na dogovorene događaje vezane uz proslavu obilježavanja 100. godišnjice NK Troglav 1918.

Naime, NK Troglav 1918 je doveden u situaciju da se oko Kluba i u Klubu nalaze ljudi kojima je Troglav usputna i nebitna stanica u životu, a kao posljedica toga naš posrnuli starac podvrgnut je svakodnevnom sramoćenju i ponižavanju. Smatramo da javnost koja nije dovoljno upoznata sa stanjem u NK Troglav 1918, a što je rezultat netransparentnog rada i poslovanja Kluba kojim se prikriva nerad, zaslužuje znati u kakvom se stanju naš stogodišnjak nalazi trenutno.

NK Troglav 1918 pod sadašnjom Upravom funkcionira bez jasnog strateškog plana i programa za određeni period u budućnosti. Nažalost, ciljevi Kluba, njihovo možebitno ostvarivanje, kao i odgovornost za neuspjehe, strani su pojmovi za sadašnju Upravu, pa se tako događa da između ostalog nije utvrđen ni konačan datum osnivanja Kluba, što naravno dovodi do proslave obljetnice kad pojedincima u Klubu i oko Kluba odgovara.

Sramotna je činjenica da se u cijeloj 2018. godini nije uspjela organizirati proslava, pa se iz vedra neba postavlja izmišljeni datum proslave stote obljetnice Kluba. Datum proslave je još sramotniji imajući u vidu da se 18.11. obilježava pad Vukovara, pa se postavlja pitanje kome je stalo do slavlja u trenucima patnje i suosjećanja sa žrtvama grada heroja.

Negativna energija koja se stvorila oko Troglava zahvaljujući sadašnjim strukturama u Klubu rezultat je djelovanja bez jasne vizije i misije. Kvalitetna analiza stanja u Klubu koja bi se trebala iskoristiti kao podloga za definiranje ciljeva nikad nije urađena, pa su tako financijske, sportske, komercijalne, marketinške i ostale aktivnosti na jako niskoj razini.

Navedenim se u pitanje dovodi stručnosti i profesionalizam pri obavljanju poslova odgovornih osoba, a sve za posljedicu ima odlazak kvalitetnih mladih igrača i trenera. Paralelno, bez razmišljanja unaprijed, Klub je doveden u situaciju da s igrački nedovoljno kvalitetnim i zasićenim kadrom ulazi u nove sezone iz godine u godinu, pa tako i u utakmicu proslave 100 godina Kluba.

Sva događanja vezana uz proslavu obilježavanja 100. godišnjice NK Troglav zamotana u celofan proslave, sjaja i uspjeha paravan su za prikrivanje lošeg stanja u Klubu. Jasan uvid u stanje u Klubu pokazuje da se Troglav, koji bi kao najveći sportski kolektiv u Livnu trebao biti prepoznat kao sustav vrijednost, identitet zajednice, te simbol Livna, srozao na najniže grane.

Bez pravog odnosa odgovornih u Klubu prema Klubu i svima onima koji su vezani uz Klub, NK Troglav 1918 je u javnosti stavljen u nezavidan položaj potencijalnih sponzora, ostalih sportskih kolektiva, kao i cijele zajednice.

Iz navedenih razloga, KNT „Konjica“ Livno neće sudjelovati u organizaciji proslave 100. obljetnice osnivanja Kluba, niti će biti prisutan na događajima vezanima uz proslavu, kao ni na utakmici NK Troglav 1918 Livno – HNK Hajduk Split.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply