Kočničar imenovanja mandatara u HBŽ saziva sastanak na temu borbe protiv korupcije!?

Sutra, 24. rujna 2019. godine u 12,00 sati u prostorijama Skupštine Hercegbosanske županije u organizaciji predsjedatelja Skupštine održat će se sastanak na temu borbe protiv korupcije.

Na sastanak o navedenoj temi Korupcija u BiH i Hercegbosanskoj županiji pozvani su predsjednici klubova političkih stranaka u Skupštini Hercegbosanske županije. Predsjedatelj Skupštine u suradnji sa UNDP-om zatražio je sazivanje navedenog sastanka.

U zadnje vrijeme imali smo više upita oko izbora mandatara u Hercegbosanskoj županiji pa i upita hoće li se imenovanje mandatara obaviti na zakazanoj sjednici kolegija.

Imajući u vidu članak 185. Poslovnika Skupštine Hercegbosanske županije imenovanje mandatara je u mjerodavnosti Predsjednika Skupštine Hercegbosanske županije koji je po istoj odredbi dužan nakon konzultacija sa zamjenicima imenovati kandidata za predsjednika Vlade Županije odnosno mandatara.

Također, treba naglasiti da je Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije 10. srpnja 2019. godine većinom glasova predložio za mandatara Ivana Vukadina iz Tomislavgrada.

Obzirom na navedeno stekle su se sve pretpostavke da predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije imenuje mandatara Vlade Hercegbosanske županije što do današnjeg dana nije učinio čime je otvorio prostor za špekulacije i ostavio Hercegbosansku županiju još malo pa gotovo godinu dana bez nove Vlade.

Svjedoci smo da ovih proteklih mjeseci predstavnici Vlade u tzv. tehničkom mandatu, a i Skupštine, pored raspodjele sredstava iz proračuna sudjeluju u raznim proslavama i da se njihova aktivnost uglavnom svela na te aktivnosti dok za gospodarstvo, poljoprivrednike i ostale građane očito ih nije briga.

Predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije:

Draško Dalić, predsjednik Županijske neovisne listeHBŽ

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply