KOLIKO JE OPĆINA LIVNO (PRE)ZADUŽENA ?

ov
Foto: Avaz

Na sjednici Općinskog vijeća Livno za božićne praznike u tišini bez najave dnevnog reda, bez medijske javnosti, bez oporbe ubačena je kako to demokratske stranke znaju napraviti točka dnevnog reda Odluka o reprogramu kredita za livanjski vodovod u iznosu od 7 000 000 maraka.

1

Koji su stvarni razlozi reprograma kredita nije nam jasno, ali pretpostavljamo da se ovim reprogramom stvara mogućnost novog zaduživanja Općine Livno. U ovom reprogramu kredita u naplatu rate kredita dolaze 2021. godine, a traje do 2028. godine.

2

Sam način reprograma kredita otvara mnoga pitanja, a jedno je koliko je stvarno općina zadužena kod banaka. Ne znamo koliko ima sudskih procesa i koliko će koštati.
Ne znamo koliki su dugovi prema raznim izvođačima radova tipa nogostupa, korita rijeke Bistrice, uređenja trga, rasvjete, glazbene škole, kanalizacije, prevoza učenika itd, itd …

Samo znamo da je proračun općine Livno 9 000 000 maraka nedovoljan i da će u sljedećih desetak godina služiti za vraćanje zaduženja općine.
Točnu informaciju koliko je općina zadužena dobit ćemo tek poslije izbora za načelnika općine koji će se održati u jesen 2020. godine, ali pod jednim uvjetom da ova garnitura izgubi vlast.

Na žalost sadašnja vlast općine je gdje je god mogla zadužila se, a nije imala viziju razvoja općine i zato smo tu gdje jesmo.

HSS Stjepan Radić Livno

Komentari