Košarkom za toleranciju

Na turniru koji počinje u 10:00 sati, nastupit će košarkašice iz Livna i Drvara, a događaj će imati i humanitarnu dimenziju.

U organizaciji koalicije “Uvažavanje” i Ženskog košarkaškog kluba Livno, uz potporu Misije OESS-a u BiH, u nedjelju, 21. srpnja, Livno će četvrtu godinu zaredom biti domaćin turnira u uličnoj košarci “Košarkom za toleranciju”.

Na turniru koji počinje u 10:00 sati, nastupit će košarkašice iz Livna i Drvara, a događaj će imati i humanitarnu dimenziju. Pripadnici tri vjerske zajednice s području Hercegbosanske županije pripremit će kolače, palačinke i ostala peciva za posjetitelje koji će simboličnom kupnjom slastica, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći uređenje i asfaltiranje prilaza i postavljanja rukohvata prema kući obitelji Budić, čiji članovi, sestra i brat Ana i Ivan boluju od multiple skleroze.

Asfaltiranje pristupne ceste u mnogome će olakšati samohranoj majci Blaženki izvoženje invalidskih kolica do ceste, kao i pristup vozilu hitne pomoći. Košarkašice iz Drvara i Livna, pored nastupa na turniru, sudjelovat će i na radionici ”Grafiti – od ulične umjetnosti do kaznenog djela” koja će se održati u PTC Forum s početkom u 14:30. Istoga dana, za drugu skupinu mladih iz Livna bit će upriličena radionica na temu ”Predrasude i izgradnja mira”, a početak je planiran u 16:30 sati, najavili su organizatori.

Bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply