Livanjka Ivana Robović nova veleposlanica BiH u Belgiji!

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici opozvalo s dužnosti 21 veleposlanika Bosne i Hercegovine, te po tri konzula i šefa stalnih misija BiH u svijetu, a već danas se nagađa tko će ih to zamijeniti.

Kako doznaju Nezavisne novine, hrvatsku kvotu veleposlanika trebali bi popuniti Jadranka Negodić, nekadašnja veleposlanica u Velikoj Britaniji, koja bi mogla biti na čelu Veleposlanstva BiH u Njemačkoj.

Tu je i Livanjka Ivana Robović iz Demokratske Fronte (DF-a), koja bi navodno, mogla biti nova veleposlanica BiH u Belgiji, a Slavko Matanović, u ime DF-a, trebao bi biti veleposlanik u Italiji. Spominje se i Ivan Orlić koji bi mogao biti na čelu Vijeća Europe u Strasbourgu.

Prvi tajnik u Veleposlanstvu BiH u Hagu Dragan Mihaljević trebao bi biti novi konzul u Milanu. Prema informacijama Nezavisnih, kvote predviđene za veleposlanička mjesta iz reda srpskog naroda popunit će, između ostalih, Milorad Živković, nekadašnji zastupnik i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH, mogao bi zauzeti fotelju veleposlanika u Sloveniji.

www.vecernji.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply