Livanjka Martina Perković među nagrađenim studentima iz područja književnosti

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru dodijeljene su nagrade za najbolja književna djela u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.  Od 120 tekstova mostarskih studenata stručni žiri izabrao je 12 najboljih te su za svoja djela nagrađeni simboličnim nagradama.

Stručni žiri činile su profesorica na Studiju hrvatskog jezika i književnosti dr. sc. Perina Mejić i profesorica na Studiju engleskog jezika i književnosti dr. sc. Anđelka Raguž Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Martina Perković (desno)

„Svaki od ovih uradaka predstavlja neku vrstu kreacije i pokazuje kako kratka priča zapravo daje prostor slobode i kreacije te mi je jako važno da naši studenti, osim onog znanstvenog dijela imaju i tu stranu kreativnosti, odnosno igre riječima, pjesničkim slikama pričama te je to najveća vrijednost ovog natječaja“, kazala je profesorica Mejić.

Koordinator za kulturu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Ivan Volić istaknuo je kako je ovaj natječaj pokazao da studenti Sveučilišta u Mostaru njeguju pisanu riječ te da kultura ima važno mjesto na Sveučilištu.

Studenti su se na natječaj mogli prijaviti u četiri kategorije; nagrada za pjesmu na hrvatskom jeziku, nagrada za kratku priču na hrvatskom jeziku, nagrada za pjesmu na engleskom jeziku te nagrada za kratku priču na engleskom jeziku.

„Na natječaj sam se prijavila spontano, bez velikih očekivanja te sam htjela vidjeti mišljenja drugih ljudi o mojim radovima. Sretna sam jer sam dobitnica dviju nagrada te ću zasigurno nastaviti pisati“, naglasila je studentica četvrte godine Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te dobitnica nagrada u dvije kategorije Dora Bilan.

Dobitnici nagrada su: Martina Perković, Marko Lešić, Lucija Šakota, Maja Mijatović, Dora Bilan, Filip Leontenko, Iva Pehar, Ana Marić, Dora Bilan, Marta Ćurić, Ivan Gajić i Luka Rogalo.

Književni natječaj samo je jedan od projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru kojim nastoje potaknuti studente na kulturnu osviještenost te tako nagnati mlade ljude da se uključe u kulturne sadržaje na Sveučilištu, ali i gradu Mostaru.

Jelena Pervan/Pogled.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply