Livanjska Gimnazija priredila Dan otvorenih vrata / FOTO

Promocijom programa škole željeli pridobiti nove učenike

Livanjska Gimnazija je i ove godine priredila „Dan otvorenih vrata“ za učenike završnih razreda livanjskih osnovnih škola. U nekoliko učionica i kabineta specijalno pripremljenih za ovaj dan, gimnazijalci i njihovi profesori u srijedu su predstavili rad i programe škole, a u kabinetima su održane i odgovarajuće radionice gdje su  osnovci i potencijalni gimnazijalci sudjelovali u praktičnim vježbama uz asistiranje gimnazijalaca i nastavnika.

– Već sedmu godinu priređujemo ovakve manifestacija kako bismo na najpodesniji, ali i na suvremeni način predstavili naše programe i tehnike rada u svim predmetima, koristeći se informatičkom tehnologijom koju posjeduje škola i mobitelima koje posjeduju učenici.

Na praktičan način se demonstriralo koliko zapravo mobiteli i računari mogu biti korisni u cijeloj nastavi ako se koriste u te svrhe. Učenicima su prezentirane prednosti opće, jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije. Želimo saznati i za koji smjer su budući gimnazijalci najviše zainteresirani kako bismo se i mi prilagodili njihovim željama.

Za osnovce su organizirani i odgovarajući sportski i zabavni sadržaji, te nagrade i diplome za najuspješnije u predviđenim aktivnostima“, kazala je za Avaz ravnateljica Gimnazije dr. Sanela Popović.

Prelijepi  sunčan svibanjski dan išao je na ruku i organizatorima i učenicima. Livanjska Gimnazija još jednom je potvrdila da je elitna livanjska škola i jedna od boljih u BiH. Pruža jako dobre uvjete za školovanje, ali na žalost, učenika je kao i stanovnika u Livnu, iz godine u godinu, sve manje.

Dok su u prijeratnom Livnu u Gimnaziju birani najbolji osnovci, pa je mnogima gimnazija ostala nedosanjan san, sada se došlo do toga da se vodi i marketinška borba s konkurentskim školama tko će pridobiti najbolje svršene osnovce kojih je sve manje, dok su srednje škole iz godine u godinu praznije.

Ipak, sretno budućim livanjskim gimnazijalcima, ma koliko da ih bude i s ma kakvim se uspjehom upisali.

Tekst i foto: Ale Kamber, Livno

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply