Livnjak Mario Pavlinović ponovno pokrenuo ‘Livno-bus’

Tridesetpetogodišnji Livnjak Mario Pavlinović primjer je kako se u Livnu ipak može uspjeti.

Nakon što je, kao visokoškolski fizikalni terapeut, postao direktor firme “Oskar pharma”, sa sjedištem u Livnu, odlučio se i ulagati, i to u prijevoznički turizam. Za sada ima jedan novi autobus “Neoplan Tourline”, hrvatskih registarskih oznaka, ali sa sjedištem u Livnu.

U planu mu je nabaviti još autobusa te biti na čelu prave prijevozničke firme, kako kaže, po uzoru na predratnu “Bosna-Livno”, odnosno kasniji “Livno-bus”, koji su bili vodeća prijevoznička firma u BiH i, uz beogradsku “Lastu”, najjači u bivšoj Jugoslaviji, piše Dnevni avaz.

Nostalgija

– Nostalgija za nekadašnjom jakom firmom i voznim parkom, u čijim sam se autobusima kao dijete i sam vozio i divio im se, te potpuno gašenje te firme, utjecali su uvelike da pokrenem ponovo “Livno-bus”.

Želim kroz osnovanu turističku agenciju dovoziti turiste iz Europe i svijeta da vide naše prirodne ljepote, naše bogato kulturno-povijesno nasljeđe, da vide prekrasnu ergelu naših divljih konja, da probaju nadaleko poznati livanjski sir…

Mislim da imamo dosta sadržaja da privučemo turiste i da jačamo turizam u našem gradu – kazao je za “Avaz” Pavlinović na predstavljanju svoje Turističke agencije “Livno-bus”, koja je, uz veliki broj zvanica, upriličena na parkingu i u sklopu Hotela B&M.

Zapošljavanje ljudi

– Za sada imamo jedan autobus, ali imamo u planu širiti se i zaposliti još ljudi. Za ovaj jedan autobus bilo je dosta problema. Trebalo mi je više od dva mjeseca da isposlujem registraciju. Nadam se da će se stanje u našem Livnu postepeno popravljati i da moji autobusi neće odvoziti Livnjake u Njemačku i druge zemlje na put bez povratka, već da će ih vraćati kući, u Livno, da ovdje žive od svoga rada.

Imamo ideje i nadam se da ćemo uspješno prebroditi sve prepreke, bez obzira što startamo s nule, bez garaže, radionice, autobusne stanice – optimistično je najavio Pavlinović, fotografirajući se pored svoga autobusa s ocem Ivanom i mlađim bratom Mihaelom, koji je upravo započeo studij medicine u Mostaru.

Brojni, uglavnom ostarjeli, vozači nekadašnjeg “Livno-busa” došli su vidjeti novi. Da ih želja mine, da malo sjednu za volan novog “Livno-busa” i glasno zatrube Livnjacima, da još nije sve gotovo te da se “Livno-bus”, poput feniksa, ponovo diže iz pepela.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply