Livnjak u juniorima Rijeke i reprezentaciji BiH

Na nedavno okupljanje juniorske reprezentacije BiH u Čitluku izbornik Slaven Musa pozvao je dosta novih mladih nogometaša, većim dijelom iz klubova iz inozemstva.

Među njima bila su i dvojica juniora Rijeke, “špic” Ivan Kurbaša i vratar Marko Šušak. Kurbaša je Livnjak (rođen je 18. siječnja 2001. godine). Prije dolaska na Rujevicu nosio je majicu matičnoga Troglava i nadavao se golova za klub sa Zgona.

Livnjak puno naučio od Ivana Jolića

Stigao sam u Rijeku u siječnju prošle godine na preporuku Ivana Jolića, koji mi je bio trener u Livnu. Od njega sam puno naučio igrajući za Troglav. Sada igram u napadu za juniore Rijeke. Golovi su ono što me najviše zanima. Jesenas sam ih zabio pet, na proljeće očekujem puno više. Samo da budem zdrav! Trener Vjeko Miletić sve češće me uvodi u igru, a ja nastojim “upiti” svaki njegov savjet, naveo je 18-godišnji Livnjak Ivan Kurbaša.

Jesenski dio prvenstva Rijeka je završila pri vrhu ljestvice, ali ne zaostaje puno iza Dinama i Lokomotive.

Cilj ne krijemo,želimo naslov prvaka i nastup u juniorskoj Ligi prvaka! Ranije sam nastupao za U17 izabranu vrstu BiH kod izbornika Sakiba Malkočevića. Sada sam dobio poziv Slavena Muse, izbornika juniorske reprezentacije, na okupljanje u Čitluku. Izbornik Musa prezentirao je raznovrsne i zanimljive treninge. Meni je imponiralo što je s igračima rado razgovarao, dijelio savjete, ukazivao na pogreške koje treba ispraviti…

Hvala mu na ukazanom povjerenju. Moje je slušati, raditi, dati sve od sebe… pa, ako Bog da, postati profesionalni nogometaš. Inače, svi u svlačionici smo dobra klapa, rado se družimo i nakon treninga. Uz nogomet učim, izvanredno pohađam Ekonomsku školu, zaključio je Livnjak za Večernji list.

Kurbaša ima zanimljivu lijevu nogu i osjećaj za gol, ali treba vremena da postane “gotov” igrač. Pratim ga, ali puno ovisi o tome kako će napredovati u Rijeci… Za sada mogu reći da je Ivan Kurbaša “zanimljiv materijal”,  rekao je za Večernji list Slaven Musa, izbornik U19 reprezentacije BiH.

Ivan Kurbaša

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply