Livno bus: Legenda se vraća!

Početak tjedna započinjemo jednom fantastičnom reportažom. Naime, jučer je naša ekipa gostovala u Livnu na promociji i predstavljanju firme Livno-bus. Na današnju prezentaciju smo bili pozvani od strane vlasnika kompanije Maria Pavlinovića. Tvrtka Li-bus, koja je registrirana kao turistička agencija, se odlučila na hrabar potez. Prilikom samog otvaranja tvrtke odlučili su da u Livno dovezu novog Tourlinera. Vozilo je kupljeno preko Kam i bus d.o.o.

Na današnjoj ceremoniji je prisustvoao veliki broj vlasnika prevozničkih tvrtki kako iz Hercegovine tako i iz susjedne Hrvatske. Gospodin Pavlinović se odlučio na vozilo Neoplan Tourliner zbog atraktivnog dizajna koji je ukombiniran sa unutrašnjosti koja je u kombinaciji crno-bijele boje sa svim pratećim elementima koji se mogu poručiti prilikom kupovanja vozila. Inovativna šema sa strana vozila opisuje grad Livno koji je poznat po divljim konjima koji se nalaze na prevojima na samom ulazu u Livno. Kućice oslikane također sa strana vozila opisuju kućice gdje se pravio i pravi današnji livanjski sir koji je poznat širom cijelog svijeta.

Kako povijest kaže nekada u Jugoslaviji dvije najveće tvrtke za prijevoz putnika su bile Lasta Beograd i Bosna Livno. Nakon raspada Bosna Livno, na bus sceni se pojavljuje kompanija Livno Bus koja je nastala iz Bosne Livno. Livno Bus je kompanija koja je povezivala Hercegovinu sa Europom. Spletom okolnosti prije nekoliko godina tvrtka Livno Bus je prestala da prometuje, sva vozila su prodana te je tvrtka ugašena. Mario Pavlinović se odlučio na ovaj potez “obnove” iz emotivnih razloga, jer želi da širom Europe i svijeta prometuje Livno Bus. “Povijest kao što je imao Livno Bus ne smijemo prekinuti te ćemo je nastaviti pod novim brendom Livno-bus. Sa početkom poslovanja, kompanija će radit turizam, jednodnevne izlete te vanlinijski prijevoz. U budućnosti planiramo i otvaranje linija ka Europi”, istaknuo je danas gospodin Pavlinović.

Turistička agencija Li-Bus Livno se trenutno oprema svim pratećim stvarima kako bi mogla funkcionirati i izvršavati svoju osnovnu djelatnost, te će se nalaziti u centru Livna. U cilju razvijanja turizma tvrtka ima u planu povezivanje Sarajeva, Mostara sa Livnom te većom stopom svakodnevnih posjeta turista.

Kupovinom ovog vozila Li-bus je najavio i dolazak novih voznih jedinica. U planu je nakon registracije vozila te u toku iduće godine da se u vozni park doda još pet voznih jedinica koje će biti na raspolaganju Livnjacima, kao i ostalim ljudima kojima je potreban prijevoz. Gospodin Pavlinović nam je osim iznošenja planova za budućnost još rekao kako nerado prihvata da iz Livna sve više naroda odlazi u Njemačku na rad, te da će se boriti na tom polju da upravo Li-bus vraća svojim autobusima narod u domovinu te da ih zaposle i zarađuju kruh u BiH. “Uskoro će biti otvoren natječaj za prijem turističkih radnika koji bi pojačali ovu tvrtku kao i natječaj za vozače koji bi upravo radili i hranili se u našoj državi”, istaknuo je za kraj gospodin Pavlinović.

Legenda se vratila, a mi i dalje pratimo rad ove tvrtke.

Više fotografija pogleajte OVDJE

 

www.bhbus.ba

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply