LIVNO – KRUŽNI TOK / Neka znaju vozači i “oni koji se prave pametni”

LIVNO – KRUŽNI TOK
Neka znaju vozači i “oni koji se prave pametni”, jer bi i Vama moglo biti od koristi

19.07.2018. godine sam imao prometnu u kružnom toku u Livnu, gdje mi je vozilo iz lijeve trake oduzelo prednost, presijecajući mi put. I tu dođe do kontakta automobila. Hvala Bogu, ne velikog. Nakon pametovanja tog vozača, kao kriv sam i kako nisam smio voziti desnom trakom, nego se samo isključiti u desnu traku – zovem policiju.

Odrade uviđaj, naprave zapisnik, i nakon par sati me zovu da dođem potpisati da sam KRIV 100% i da idemo na Euro izvješće. Na prvu pomislim j…ga, kriv i odoh potpisati. Nakon malo razmišljanja nigdje nisam vidio svoju krivicu i javim im da ne pristajem na to i da idemo dalje. Osiguranje od “ispravnog vozača” je zaključilo da sam ispravan i dobio sam odštetu. Sve OK.

Nakon mjesec dana, i nakon što je livanjska policija promijenila zapisnik nekoliko puta, dobijem poziv sa suda, gdje me policija tereti da sam OKRIVLJEN jer sam “uključujući se u kružni tok od Rapovina” oduzeo prednost vozilu koje se kretalo lijevom trakom u kružnom toku. Kako je to moguće?

Znači po njima sam trebao čekati dok god ne bude ni jednog vozila u kružnom toku, čak i nekoliko dana. I u pravu su, tada ne bi došlo do udesa.  
Isprintam fotografije koje sam snimio mobitelom (na jednoj se čak vidi da je u “ispravnog vozača” bio uključen lijevi žmigavac, za razliku od navedenog u zapisniku), snimim dronom kružni tok (na šta mi naš policajac tijekom rasprave na sudu kaže da “To nije naš kružni tok” 🙂 i dođem na sud na raspravu.

I raspravili smo.  Policajac svoje, ja istinu i sud odluči da sam – OSLOBOĐEN.
Dakle, samo kod nas, KRIV SI, jer ti je drugo vozilo presjeklo put! Tužno!

Hvala na čitanju! Danko

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply