LIVNO / Razgovor sa nastavnicom matematike Snježanom Teklić

Povodom Dana učitelja, a u sklopu rubrike “Nastavnik mjeseca”, članice novinarske sekcije Osnovne škole “Fra Lovro Karaula” u Livnu obavile su razgovor s nastavnicom matematike Snježanom Teklić. Nastavnica se rado odazvala te je razgovor protekao vrlo ugodno. Mia i Monika te dvije Lucije razgovor su snimale te pomno bilježile pojedinosti poput pravih novinarki. Što ih je zanimalo i koja su pitanja izdvojile, donosimo u ovom razgovoru:

ZAŠTO STE NASTAVNICE IZABRALI BAŠ OVO ZANIMANJE?

” Izabrala sam zanimanje nastavnika matematike jer jako volim raditi s djecom, a matematika zato jer mislim da je poseban predmet. Čak bih je svrstala u umjetnost.”

KAKVA SU VAM DOSADAŠNJA ISKUSTVA U OVOM POSLU?

” Moja iskustva su jako lijepa i pozitivna jer sam kroz svoj rad upoznala toliko lijepih mladih osoba i prepoznala u njima talente koje su kasnije kroz život uspjeli izgraditi.”

JESU LI VAM U SJEĆANJU OSTALI NEKI ZANIMLJIVI ODGOVORI UČENIKA?

” Naravno, uvijek ima takvih odgovora. Jedan koji mi je posebno ostao u sjećanju je kada je učenik na kontrolni rad napisao : Ovo je meni kao kineski film.”

KAKAV JE BIO VAŠ PUT DO OVOG ZANIMANJA?

” Nisam odmah po završetku srednje škole upisala fakultet nego nešto kasnije. Odlučila sam upisati matematički fakultet u Mostaru i stekla zvanje magistra matematike i fizike.”

JESTE LI ZADOVOLJNI RADOM U NAŠOJ ŠKOLI?

” Zadovoljna sam. Mogla sam birati između osnovnih i srednjih škola jer je moje zanimanje bilo deficitarno, ali sam izabrala baš ovu školu.”

JESTE LI IKAD POMISLI BAVITI SE NEKIM DRUGIM POSLOM?

” Matematika mi je uvijek bila prioritet, ali također jako volim crtati.”

U ČEMU STE JOŠ BILI DOBRI TIJEKOM VAŠEG ŠKOLOVANJA, OSIM U MATEMATICI?

“Osim matematike i fizike jako sam voljela i jezike.”

IMATE LI NEKU PORUKU ZA UČENIKE?

” Nemojte se bojati života. Ako se i dogodi nešto loše, ne treba posustati jer se sve može ispraviti.”

Zahvaljujemo se nastavnici Snježani na ugodnom razgovoru i nadamo se da će i dalje uz puno truda i volje prenositi znanje svojim učenicima te ostati ovako vedra i vesela.

Novinarska sekcija OŠ Fra Lovro Karaula

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply