LIVNO: U nedostatku igrača trener obranio penal!

Lokalni derbi Troglava 1918 i Kamešnice koji je odigran u nedjelju u okviru 8. kola Druge lige Jug obilježio je trener gostujuće ekipe Branko Sučić, koji je sasvim neočekivano postao junak svoje momčadi.
Završilo je 1:1, a u nedostatku golmana Sučić je odlučio stati na gol. Sudbina je htjela da glavni sudac Mario Pejić u trećoj minuti sudačke nadoknade dosudi jedanaesterac za domaće, međutim namjeru Mateja Bartulice pročitao je Sučić i svojoj momčadi donio vrijedan bod.

Zbog obrane na “meti” je svojih prijatelja, a za SportSport.ba ispričao je zaista nesvakidašnju situaciju na susretu u Livnu. Prvo je podijelio upute suigračima, a zatim po prvi put obukao rukavice i stao na gol.

Imali smo crvenih kartona, ozljeda, bili smo dosta hendikepirani pred ovaj susret. Jedan golman je imao smrtni slučaj, dok je drugi otišao na obuku za vojsku u Pazarić. Ostali smo tako bez golmana i ja sam odlučio da ja stanem na gol, priča Sučić te se prisjeća posljednjih minuta utakmice na stadionu Zgone.

Prvo smo u drugoj minuti sudačke nadoknade dobili drugi žuti, odnosno crveni jer je naš igrač izbio drugu loptu koja je upala u teren. Sudac je mislio da je to ona jedina lopta te mu dao crveni, a kasnije je shvatio da pogriješio. Nakon kornera lopta u ruku pogađa jednog našeg nogometaša i sudac pokazuje na penal. Jednostavno, tako je valjda bilo suđeno. Šutirao je domaći igrač, osjetio sam loptu pod rukom i shvatio da sam obranio taj udarac.

Ističe da je veoma teško raditi u nižim ligama bh. nogometa te da se čovjeka mora naviknuti na sve. Situacija kao iz susreta protiv Troglava jednostavno postaje svakodnevnica.

Protiv nas je u osam kola svirano čak sedam penala. Ja npr. vodim početnike i seniore, stalno sam u nogometu, dosta putujem i vidim te čovjeka bole te neke stvari. Mi igramo evo ovu Drugu ligu Jug, kvaliteta se srozala, spominje se i ta reorganizacija. Daj bože, priča susretljivi sagovornik.

Mnoge momčadi u nižim ligama BiH muke muče s brojem igrača. Česte su situacije da nogometaši i ne dođu na utakmicu te suigače ostave na cjedilu. Tako pojedine momčadi utakmice počnu s osam – devet igrača, a niz je zamljivosti koje prate ovaj rang natjecanja. U veliki broj sasvim istinitih događaja mnogi ne bi povjerovali.

Nemaju momci neke ugovore i slično. Ne možete ih natjerati da dođu na utakmicu. To je da kažem neka dobra volja. Dosta tih momaka je otišlo u Njemačku, tamo igraju i rade. Morate se boriti s tim stvarima. Nekad krene po zlu, nekad po dobru. Tako je to u životu, dodao je za kraj Sučić, inače vlasnik UEFA B trenerske licence.

(www.jabuka.tv)

Komentari