LIVNO vs KORONA / Livnjaci, pomozimo sami sebi

Ne želim više da čekam i nadam se da će netko nešto učiniti u ovom kaosu izazvanom COVID-19 virusom.

Vas koji godinama birate ovu vlast pitam, gdje ste i gdje su oni koje birate?

Gdje su lažni čuvari nacionalnog interesa, zašto ne izađu pred ‘voljeni’ narod’ i ne kažu istinu, istinu koja je porazna?!

Istinu koja govori da u vrijeme, najveće epidemije, građani Hercegbosanske županije, čuju neslužbeno da imamo samo 20 zaštitnih odijela, doktori se žale da nemaju potrebne opreme, o respiratorima da ne pričam.

I na sve te vapaje i dalje šutnja. Nitko da se obrati narodu i kaže kakvo je stanje i što se čini.

Susjedne zemlje se bore da maksimalno podignu razinu spremnosti zdravstvenog sustava, kako se isti ne bi urušio. A svi mi smo svjesni da se kod nas nema što urušiti, jer ne postoji. 

Stoga vas molim, da se samorganiziramo i počnemo nešto raditi, da nam se ne desi katastrofa.

Umjesto da kupujemo nepotrebne zalihe, organizirajmo se, skupimo novac i kupimo potrebna sredstva za zaštitu.

Također, pozivam sve uspješne Livnjake, a ima ih, fala Bogu, u svim sferama, da kupe poneki respirator, odijelo, masku, itd itd.

Poučeni iskustvom rata i poraća znamo da nam nitko neće pomoći, ako sami sebi ne pomognemo. Kupovali smo sami puške 92. godine, pa zašto 2020. ne bismo maske i respiratore?!

Još jednom ponavljam, ne uzdajte se u sustav i državu, jer nažalost ne postoji, nije pet do dvanaest, nego je sekunda do dvanaest!

Pozivam sve ljude u ovom gradu, ako imaju neku ideju, poznaju dobavljače ili proizvođače potrebne opreme, da se jave pa da se organiziramo i konačno učinimo nešto!

Nikola Džido

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply