Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu!

Ronaldo je osvojio drugo mjesto sa čak 277 bodova zaostatka za Modrićem. Modrić je dobio 753, a Ronaldo 476 bodova.

Treće i četvrto mjesto je pripalo Francuzima. Antoine Griezmann je osvojio 414, a Kylian Mbappe 347 bodova. Messi je u ovogodišnjem glasanju bio tek peti sa 280 bodova.

U deset najboljih su i Mohamed Salah (188), Rafael Varane (121), Eden Hazard (119), Kevin De Bruyne (29) i Harry Kane (25).

Luka Modrić iza sebe ima sezonu iz snova. U rujnu je osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta, te je sasvim zasluženo i očekivano večeras u Parizu dobio i Zlatnu loptu. Sa Real Madridom je osvojio Ligu prvaka, dok je kao najbolji igrač turnira vodio Hrvatsku do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Modrić je postao prvi igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji je dobio ovo veliko priznanje. Prije njega najbliži Zlatnoj lopti su bili Dejan Savičević i Darko Pančev koji su 1991. godine podijelili drugo mjesto iza dobitnika nagrade Jeana Pierrea Papina.

Modrićevim priznanjem zadovoljni su i u njegovom klubu Real Madridu. Kraljevi sada imaju devet dobitnika Zlatne lopte i prestigli su Juventus na prvom mjestu. Večeras je dodijeljena i prva nagrada za najboljeg mladog igrača koja nosi ime po legendarnom Raymondu Kopi, a dobio je Kylian Mbappe.

Ada Hegerberg je osvojila nagradu za najbolju igračicu, također prvu u historiji. Norvežanka je dobila Zlatnu loptu jer je vodila Lyon do trijumfa u Ligi prvaka.

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply