LUKIN OTAC: Sine moj! Ja sam najponosniji ćaća na svitu!

Monte Carlo, Moskva, London, Pariz – četiri glamurozna proglašenja najboljih svjetskih nogometaša ove godine i svaki put isti pobjednik: Luka Modrić! Zasljepljujući, spektakularni nogometni meteor ‘made in Croatia’, prvi nogometaš Europe i svijeta u svim izborima i anketama. Po glasovima trenera, izbornika, kapetana reprezentacija, navijača i novinara.

Nogometni Gospodin Savršeni na hrvatski način, igračina čiji nogometni šarm, elegancija, erudicija i inteligencija nisu imali ravnopravnoga suparnika i koji se svojim dostignućima u protekloj godini vinuo među najveće hrvatske sportaše u povijesti. Najemotivniji trenutak svečanosti u pariškom Grand Palaisu bio je izljev emocija Lukinoga oca Stipe, u video-klipu u kojemu saznaje da mu je sin proglašen za najboljega na svijetu.

– Sine moj! Ja sam najponosniji ćaća na svitu! Ti si moj genij! Veliki trud, veliko odricanje, ćaća se ponosi s tobom – poručio je otac Stipe u suzama, a majka Radojka se nadovezala: – Čestitam, sunce! Zasluženo, to sam i očekivala!

Obraćanje Predsjednice RH

Francuzi su za ovu zgodu Luki pustili i obraćanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na engleskom jeziku.

– Počašćen sam. Ovo je više od dječačkog sna. Ovo je nagrada svim mojim suigračima, svim mojim trenerima. Izborniku Daliću, Realu. Kao dječak, želio sam igrati u velikom klubu, a sad sam osvojio Zlatnu loptu. Ovo je nestvarno. Hvala mojoj obitelji što je uz mene – kazao je Modrić u intervjuu s francuskim voditeljem, nekada sjajnim nogometašem Davidom Ginolom.

Kakav je osjećaj prekinuti desetgodišnju vladavinu Ronalda i Messija?

– Nevjerojatan osjećaj. Ne samo zbog Lea i Cristiana nego zbog svih drugih sjajnih igrača, Mbappea, Griezmanna, koji su bili u konkurenciji. To je dokaz da je ova godina bila neponovljiva. Velika je čast biti tu. I dalje se ne mogu priviknuti da sam dio nogometne povijesti. Da sam u takvom društvu. Cijela moja karijera je bila obilježena mukotrpnim radom i vjerom u sebe. Najbolje stvari nikad ne dolaze lagano. U mojoj karijeri ništa nije došlo lagano. Treba čekati priliku, ona će doći, a tada morate biti spremni – naglasio je Luka.

Na kojoj se poziciji najbolje osjećate?

– Uloga koju imam u Realu je uloga u kojoj se najbolje osjećam. Tu najviše mogu ponuditi i utjecati na igru svoje momčadi. Ranije sam imao ofenzivniju ulogu, a onda me trener u Tottenhamu Harry Redknapp vratio u sredinu. Zahvalan sam mu na tome – dodao je Modrić.

– Fantastično! – ovo je bila prva reakcija na Lukinu pobjedu u Parizu hrvatskog izbornika Zlatko Dalića. Prijenos iz Pariza gledao je doma u Varaždinu.

– U svim intervjuima kazao sam kako Luka zaslužuje i ovu nagradu jer je imao fantastičnu godinu. S Realom je osvojio europski naslov, a s Hrvatskom je bio drugi na svijetu, i upravo taj naš uspjeh u Rusiji daje ovome Modrićevom trofeju daje poseban pečat. Svi moramo biti ponosni na Lukinu nagradu; i njegovi suigrači, i ja kao izbornik koji sam ga vodio ove godine. Priznajem Ronaldu i Messiju da su veliki svjetski igrači, ali Luka ih je ove godine obojicu nadmašio – dodao je Dalić.

Bez čestitke Francuza 

Ovaj put nije želio komentirati Ronaldovo i Messijevo nepoštivanje pobjednika, njihov izostanak s pariškog spektakla. Zanimljivo, najboljemu nogometašu svijeta u dvorani Grand Palais nisu imali snage čestitati ni konkurenti, Francuzi Kylian Mbappe i Antoine Griezmann.

– To je razlika između njih i Luke, koji je izjavio: ‘Kakav god bio ishod ankete, ja ću biti zadovoljan’. Time je pokazao svu svoju veličinu. Ta njegova gospoština, respekt prema konkurentima treba nam svima biti vodilja – dodao je Dalić, koji se s Modrićem posljednji put čio prekjučer kada mu je Luka najavio svoj odlazak u Pariz.

Tjednik France Football prvi put je dodijelio i Trofej Kopa, za najboljega mladoga igrača svijeta, Kylianu Mbappeu iz PSG-a, te najboljoj nogometašici svijeta, Norvežanki Adi Hegerberg, članici Lyona. U anketi je sudjelovalo 195 novinara iz isto toliko zemalja. Večernji list

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply