MAJKA AUTISTIČNOM SINU STAVILA DIKTAFON U RUKSAK, ŠOKIRALA SE KAD JE ČULA ŠTO MU GOVORE NASTAVNICE Htjela sam plakati, vrištati, bilo što… Strašno!

Dvije nastavnice u školi Hope Academy u Baton Rougeu u Louisiani dobile su otkaz nakon što je jedna majka snimila kako se u razredu ponašaju prema njezinom autističnom sinu.

Hope Academy je škola s programom prilagođenom djecama s posebnim potrebama pa tu školu pohađaju djeca s raznim poremećajima, kao što su oni iz autističnog spektra, djeca s Downovim sindromom, ADHD-om, teškoćama u učenju i pamćenju itd.

Milissa Davis je primijetila da je njezin 12-godišnji autistični sin Camden postao agresivan i da odjednom mokri u krevet. Sumnjajući da ga djeca u školi maltretiraju, u ruksak mu je stavila diktafon kako bi čula što se događa.

Nakon što je podijelila snimku, Davis je za WBRZ rekla da ju je strašno uzrujalo i iznenadilo ono što je čula. Dijete joj nisu maltretirali drugi učenici, već nastavnice.

‘Htjela sam plakati, vrištati, bilo što jer je to što sam čula bilo strašno. Sama ideja da sam na to mjesto slala sina svaki dan i što se sve događalo ranije, za što ni ne znam, nisam mogla vjerovati.

Slijedi transkript dijela snimljenog razgovora.

Nastavnica: ‘Samo moraš napisati riječ. Što je tu toliko teško?’

Učenik: (zvuk negodovanja)

Nastavnica: (ruga se)

Nastavnica: ‘Camdene, zašto ništa nisi zapisao? Evo zašto ne smiješ sjediti sa svima ostalima. Reci tako svojoj mamici.’

Nastavnica: ‘Baš bih voljela vidjeti što bi radili s njim u jeb**** javnoj školi. Trebao je ići u Live Oak Middle. Tamo ne bi izdržao ni minutu…’

Davis se toliko uzrujala da je odmah angažirala odvjetnika.

– Jedna od najgorih stvari koju možete napraviti je iskoristiti slabijeg od sebe ili dijete s teškoćama. Oni trebaju posebnu zaštitu, a on je nije dobio. Kad sam čula kako razgovaraju s njim na snimci, užasnula sam se, rekla je odvjetnica Charlotte McGehee i upozorila roditelje da prate ponašanje svog djeteta i da reagiraju jer nijedno dijete ne zaslužuje takav odnos.

https://www.jutarnji.hr/

Komentari